UPDATE/ A fost găsit Sebastian!? Ipoteze CUTREMURĂTOARE în cazul cadavrului de copil găsit azi între Mișca și Vânători (FOTO)

UPDATE/ A fost găsit Sebastian!? Ipoteze CUTREMURĂTOARE în cazul cadavrului de copil găsit azi între Mișca și Vânători (FOTO)

Un cadavru de mici dimensiuni, despre care există indicii că ar fi al lui Sebastian – Ionel Corbei, în vârstă de 7 ani, dispărut în data de 9 ianuarie, a fost găsit astăzi, de un cioban, între localitățile Mișca și Vânători.

„Astăzi, în jurul orei 12:45, un apel 112 a sesizat polițiștii despre prezența unui cadavru uman, de dimensiuni mai mici, pe un câmp la aproximativ 10 – 12 kilometri, între localitățile Mișca și Vânători. Colegii de la Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu procurorul criminalist sunt la fața locului. Cadavrul urmează a fi transportat la SJML pentru efectuarea autopsiei și identificarea cadavrului”, anunță reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Deocamdată exită doar indicii (îmbrăcămintea și dimensiunea cadavrului) că trupul găsit ar fi al băiatului dispărut. Dar, este foarte probabil să fie al acestuia, mai ales că nu au fost semnalate alte dispariții în zonă. Efectuarea unor teste ADN vor duce, cu certitudine, la clarificarea acestui aspect.

Între timp, cel puțin două ipoteze circulă în acest caz. O să ne aplecăm asupra lor, cu rezervele de rigoare.

Să ne reamintim, mai întâi, faptul că, la data de 9 ianuarie 2021, presa relata dispariția lui Sebastian – Ionel Corbei, în vârstă de 7 ani, din Vânători. Din ceea ce se cunoaște, băiatul ar fi fost inițial la o stână, de unde a plecat pe câmp, să mânânce porumbele. De atunci, nu l-a mai văzut nimeni…

Autoritățile au declanșat, la momentul respectiv și în zilele care au urmat, o acțiune de căutare probabil fără precedent în județul Arad, cu resurse umane uriașe, dispozitive de ultimă generație și voluntari. Fără rezultat, însă.

În aceste condiții, găsirea după atâtea luni a unui cadavru într-o zonă care, se presupune, a fost „periată” temeinic de salvatori, ridică destule semne de întrebare legate de demersul de atunci al autorităților.

În primul rând, se conturează ipoteza unei căutări inițiale superficiale, în seara zilei de 9 ianuarie. Având în vedere condițiile meteo, copilul ar fi avut șanse minime de supraviețuire peste noapte. A doua zi și în zilele care au urmat, căutările au fost reluate, au fost folosite inclusiv elicoptere și câini de urmă (aici apare întrebarea de ce nu s-a apelat din start la sprijin canin), în van, însă.

Având în vedere resursele și amploarea acțiunii, apare și o a doua ipoteză: Aceea că micuțul ar fi fost omorât iar cadavrul acestuia aruncat acolo după ce au încetat căutările. În acest sens, ancheta poliției este în plină desfășurare și va fi edificatoare pentru elucidarea cazului, ținând cont, desigur, și de rezultatele de la Serviciul Județean de Medicină Legală.

UPDATE: De remarcat, că ciobanul care a găsit cadavrul nu este cel la a căruit stână ar fi fost văzut, pentru ultima oară în viață, Sebastian – Ionel Corbei. Acesta va fi audiat și el de către anchetatori.

Locul în care a fost găsit cadavrul, la 7 kilometri de stâna unde a fost văzut ultima oară:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.