A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului Bîrsa – Moneasa

A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului Bîrsa – Moneasa

Reprezentanții Consiliului Județean Arad (CJA) anunță că a fost semnat contractul pentru modernizarea drumului Bîrsa-Moneasa.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a semnat contractul de finanţare a drumului Bîrsa-Moneasa-limită judeţ Bihor, cel de-al treilea şi ultimul finanţat prin PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală). Tronsonul are o lungime de 28 km şi face legătura între DN 79 (din Bîrsa) şi staţiunea Moneasa, continuând până la limita cu judeţul Bihor. Valoarea estimată a proiectului este de 80.887.142 lei cu TVA, din care finanţare de la bugetul de stat prin programul PNDL suma de 78.299.573 lei, respectiv 96,80 %, iar cofinanţarea din partea Consiliului Judeţean Arad este de 2.587.569 lei cu TVA, respectiv 3,20 %.

„Este un drum important, strategic nu doar din punct de vedere al infrastructurii rutiere, ci şi pentru dezvoltarea turismului din judeţul nostru. Prin modernizarea acestui tronson, Bîrsa-Moneasa-limită judeţ Bihor, realizăm o legătură facilă şi sigură a întregului judeţ cu Moneasa dar şi o legătură direct a staţiunii cu judeţul Bihor. Practic «deschidem» accesul dinspre Bihor înspre staţiunea Moneasa şi îi oferim o oportunitate de dezvoltare suplimentară”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Acest drum face parte din strategia de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene, una dintre priorităţile noastre. Ne-am propus ca în acest mandat să reabilităm sau să modernizăm 300 de kilometri de drum judeţean, ceea ce ar însemna 25% din lungimea totală a reţelei de drumuri ce se află în administrarea noastră. Pentru a ajunge la acest obiectiv, şi luând în calcul bugetul mic al Consiliului Judeţean, diminuat drastic în 2018 de către Guvern, am căutat diferite surse de finanţare, prin fonduri europene sau guvernamentale. Acest drum este finanţat prin fonduri guvernamentale, dar din păcate am primit bani doar pentru trei din cele şapte drumuri pentru care am solicitat finanțare”, a completat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

  1. Psd voi cand terminati?:PASAJELE, STADIONUL, CENTURA,SALA de SPORT etc.

    Raspunde
  2. Poate il terminati pina va expira mandatul ca sa nu mai faceti excedent bugetar.

    Raspunde
  3. Mai aveti 27 de luni .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.