A ÎNCEPUT! Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirusul COVID-19 în România

A ÎNCEPUT! Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirusul COVID-19 în România

În România a fost confirmată, miercuri seara, prima îmbolnăvire cu coronavirusul COVID-19.

Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțateste vorba despre un bărbat de 25 de ani, din Gorj. Acesta a intrat în contact direct cu un cetățean italian bolnav care a fost în România.

„Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct”, a declarat ministrul Sănătății.

În casa bărbatului de 25 de ani mai sunt șapte persoane – nici un copil, dar persoane în vârstă – toate fiind testate și având rezultat negativ. Acestea se află în carantină, la domiciliu.

Bărbatul din Gorj a fost transportat, în condiții speciale, la Institutul „Matei Balș” din București.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.