A lucrat ani de zile în secţia de Chirurgie Generală, deși ASCUNDEA UN SECRET ULUITOR. Acum a ieșit la iveală!

A lucrat ani de zile în secţia de Chirurgie Generală, deși ASCUNDEA UN SECRET ULUITOR. Acum a ieșit la iveală!

După mai mulți ani de activitate, un „medic” a fost concediat de la secţia de Chirurgie Generală a unui spital din Düren (Germania), imediat ce autorităţile au descoperit că acesta nu avea, de fapt, studiile necesare practicării acestei meserii.

Suspiciunile au apărut abia recent în rândul colegilor săi, astfel că în urma unei anchete interne s-a constatat că bărbatul îşi falsificase atât diploma de doctorat, cât şi licenţa pentru practicarea medicinei.

Universitatea la care bărbatul susţinea că a studiat a confirmat faptul că nu a emis niciodată o diplomă de licenţă pe numele acestuia. Două alte instituţii la care se presupunea că germanul îşi luase doctoratul şi încă o altă diplomă au făcut precizări similare.

Se pare, totuşi, că bărbatul a studiat medicina, dar nu a reuşit niciodată să-şi dea toate examenele.

„Noi l-am angajat pe baza reputaţiei bune pe care o avea la clinica unde lucrase anterior. Licenţa lui de practică a fost verificată şi confirmată de autorităţile locale, aşa cum se întâmplă în mod normal la angajare. Nu am avut niciun motiv de îndoială”, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului.

Reprezentanţii unităţii medicale au dat asigurări că bărbatul nu a realizat niciodată o operaţie fără a fi supravegheat de un specialist, dar şi că nu a pus niciodată diagnostice pacienţilor.

Acest caz nu este unic: la acelaşi spital, în anul 2012, a fost angajat un medic urolog care nu avea licenţă.

Foto: drlayla.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.