A MURIT după ce a băut prea multă apă. Cum A FOST POSIBIL!

A MURIT după ce a băut prea multă apă. Cum A FOST POSIBIL!

Auzim peste tot cât de important este pentru sănătate să bem minim doi litri de lichide pe zi. Apa este într-adevăr benefică pentru organism, dar dacă depăşim măsura, urmările pot fi fatale.

Cazul unei femei de 47 de ani din Londra a făcut înconjurul lumii, după ce aceasta a făcut o intoxicaţie cu apă, care a dus apoi la deces.

Ea făcea o drumeţie prin Marele Canion împreună cu soţul ei, când la un moment dat, a leşinat. Când a ajuns salvarea, soţul le-a explicat medicilor că femeia a băut foarte multă apă şi nu a mâncat aproape nimic, deşi a făcut un efort foarte mare pe traseu.

Pe drum spre spital femeia s-a trezit din leşin şi i s-au administrat o soluţie salină şi oxigen ca să îşi revină. Nu după mult timp însă, după ce a ajuns la spital, ea a decedat.

S-a constat că a murit din cauza excesului de apă. Faptul că nu a mâncat, efortul foarte mare depus la drumeţie şi excesul de apă au dus la diluarea unor săruri şi minerale vitale din corp. Apa a ajuns în celule, cauzând inflamaţii foarte grave ale creierului, iar datorită presiunii din cutia craniană, organismul a cedat.

Medicii îi previn mai ales pe sportivii de performanţă să nu exagereze cu apa în timpul competiţiilor deorece le poate face mai mult rău decât bine.

Sursa: mirror.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.