A murit istoricul și profesorul Corneliu Pădurean

A murit istoricul și profesorul Corneliu Pădurean

Istoricul și profesorul Corneliu Pădurean, personalitate de excepție a Aradului și a României, a trecut în neființă.

Istoric complex, prof.univ.dr. Corneliu Pădurean s-a remarcat atât în țară cât și în străinătate grație impresionantei activități de cercetare în domeniul istoriei.

Timp de mai bine de patru decenii și jumătate, prof.univ.dr. Corneliu Pădurean a reușit să îmbine într-o armonie deplină calitățile științifice ale unui cercetător cu competențele didactice, fiind deopotrivă iubit de elevii și studenții săi și apreciat de comunitatea în care activa.

„Primăria Municipiului Arad își exprimă profundul regret față de trecerea la cele veșnice a unei personalități de excepție a Aradului și României, istoricul și profesorul Corneliu Pădurean.

Profesorul Corneliu Pădurean a iubit orașul în care a trăit, pledând în permanență pentru respectarea rolului pe care l-a avut Aradul în istoria României și cu precădere în Marea Unire. 

În aceste momente de tristețe, Primăria Municipiului Arad este alături de doamna Daniela Pădurean-Andreica, directorul Centrului Municipal de Cultură Arad și transmite  sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul de condoleanțe transmis de Primăria municipiului Arad.

Și conducerea PNL Arad își exprimă profundul regret pentru trecerea în neființă a liberalului Corneliu Pădurean.

„PNL Arad regretă trecerea în neființă a prof. univ. dr. Corneliu Pădurean. Prin contribuția sa ca profesor și istoric, ca intelectual preocupat de trecutul, prezentul și viitorul Aradului, Corneliu Pădurean va rămâne veșnic în memoria comunității noastre.

Corneliu Pădurean este un vechi liberal, scrierile și opiniile sale sunt marcate de opțiunea intelectuală pentru liberalism și patriotism. Președinte al Asociației Ștefan Cicio Pop, a fost preocupat de afirmarea rolului pe care l-a jucat Aradul și personalitățile sale în istoria națională.

Transmitem condoleanța familiei îndoliate, Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul PNL Arad.

Sursa foto: PNL Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.