Absenţe notabile la ceremonial religios şi militar organizat cu ocazia Înălţării Domnului şi a Zilei Eroilor (FOTO)

Absenţe notabile la ceremonial religios şi militar organizat cu ocazia Înălţării Domnului şi a Zilei Eroilor (FOTO)

Instituţia Prefectului în colaborare cu Primăria Municipiului Arad şi Consiliul Judeţean Arad a organizat joi un ceremonial religios şi militar, pentru a marca Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor.

Manifestările au debutat cu oficierea unui serviciu religios în memoria eroilor neamului, oficiat la Catedrala Ortodoxă Veche, de către un sobor de preoţi avându-l în frunte pe Timotei Seviciu, Întâiul Stătător al Arhiepiscopiei Aradului.

În continuare, au fost depuse coroane şi jerbe de flori la Monumentul din Piaţa Revoluţiei, înălţat în memoria Eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

A urmat apoi un ceremonial religios şi militar oficiat la Monumentul Ostaşului Român, aflat în Piaţa Avram Iancu, monument înălţat în memoria eroilor căzuţi un luptele pentru eliberarea patriei, în cel de Al Doilea Război Mondial.

Ulterior, a avut loc un moment cultural-artistic susţinut de elevii clasei a VII-a D (diriginte prof Liliana Lupşa), de la Şcoala Generală nr 5 din municipiul Arad.

La finalul ceremoniei religioase au fost depuse coroane şi jerbe de flori din partea autorităţilor locale, a structurilor MAI, a Garnizoanei Arad, a Asociaţiei veteranilor de război, a Asociaţiei cadrelor militare în rezervă şi retragere, SRI, STS, a celor două universităţi şi a partidelor politice, ceremonialul încheindu-se cu defilarea gărzii de onoare.

A surprins neplăcut absenţa de la manifestări a reprezentanţilor la vârf a administraţiei municipale şi judeţene, care au fost reprezentate de nişte simpli angajaţi ai celor două instituţii. De asemenea, au strălucit prin absenţă toţi liderii filialelor arădene ale partidelor politice iar dintre parlamentarii arădeni doar Claudia Boghicevici a fost prezentă la eveniment. De remarcat, totuşi, că senatorul Ioan Cristina a participat la un eveniment similar, desfăşurat la Ineu.

La 40 de zile de la Învierea Domnului, Biserica Ortodoxă Română a sărbătorit, joi, un mare eveniment din viaţa Mântuitorului Iisus Hristos şi anume Înălţarea la cer, în această zi fiind sărbătorită şi Ziua Eroilor.

Sărbătoarea, cunoscută în tradiţia populară şi sub numele de Ispas, nu are o dată fixă, ea fiind celebrată funcţie de data în care a fost prăznuită Învierea în acel an.

Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos a fost proclamată prin lege şi Zi a Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român.

  1. Felicitarii elevilor si profesoarei!Exemplu de urmat si pentru alte scoli.
    Din nou Claudia Boghicevici dovedeste ca are coloana vertebrala…Unde erau ceilalti?Deducem ca nu au fost interesati…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.