Accident feroviar în Franța: Peste 30 de RĂNIȚI după ce 5 vagoane AU DERAIAT

Accident feroviar în Franța: Peste 30 de RĂNIȚI după ce 5 vagoane AU DERAIAT

Zeci de persoane au fost rănite în Franța, după ce un tren a lovit un camion, iar cinci vagoane au deraiat.

Accidentul s-a petrecut la o trecere la nivel cu calea ferată, în localitatea Nangis, la circa 50 de kilometri sud-est de Paris, informează Le Monde.

Trenul Belfort-Paris a lovit un camion în jurul orei locale 8:40 (ora 9:40, ora României – n.red.), după care cinci dintre vagoanele sale au deraiat, producând rănirea a 37 de persoane, dintre care trei se află în stare gravă.

Aproximativ 350 de oameni se aflau în tren în momentul impactului, iar rănirea celor cel puţin 37 de persoane a fost cauzată de frânarea trenului, care însă nu s-a răstunat, limitând numărul victimelor. În plus, viaţa celor trei aflaţi în stare gravă nu este pusă în pericol de rănile suferite.

Circulaţia feroviară în zonă a fost întreruptă pentru cel puţin 24 de ore, iar pasagerii urmează să ajungă la destinaţie cu autobuze.

În acest caz a fost demarată o anchetă, cerută de secretarul de stat pentru Transporturi, Alain Vidalies, iar primele cercetări arată că semnalizarea automată a trecerii la nivel funcţiona normal.

„Este o situaţie gravă, dar s-a evitat ce era mai rău”, a spus Vidalies. Potrivit secretarului de stat, va fi nevoie de trei zile pentru eliberarea şinelor.

Foto: bfmtv.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.