ACCIDENT GRAV în Grecia, PROVOCAT de un ROMÂN. Primele declarații ale bărbatului care a ÎNDOLIAT Grecia!

ACCIDENT GRAV în Grecia, PROVOCAT de un ROMÂN. Primele declarații ale bărbatului care a ÎNDOLIAT Grecia!

Un camionagiu român a provocat, duminică dimineața, unul dintre cele mai grave accidente rutiere din istoria recentă a Greciei, soldat cu 4 morți și 23 de răniți.

Accidentul în lanț produs în nordul Greciei pe drumul de la Veria către Salonic a șocat o lume întreagă.

Tragedia s-a produs după ce şoferul, în vârstă de 39 de ani, care conducea un TIR cu numere de înmatriculare în Bulgaria a lovit peste 30 de vehicule pentru că nu a reuşit să frâneze. Șoferul circula cu viteză și a intrat într-o coloană de mașini staționate temporar din cauza unor lucrări la autostrada Egnatia din nordul Greciei. Presa elenă scrie că șoferul tirului a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins la scurt timp de autorități și arestat, fiind acuzat de omor din culpă.

Explicaţia camionagiului român este halucinantă. Acesta a recunoscut că a văzut semnalele luminoase pentru lucrările de pe şosea, a frânatcu disperare, însă TIR-UL nu se oprea.

Şoferul crede că sistemul de frânare a cedat, de aceea autorităţile elene vor dispune o expertiză tehnică.

Victimele au primit ajutor medical de urgenţă, însă patru dintre ele au murit din cauza rănilor suferite. O femeie a ars de vie. Alte peste 20 de persoane, printre care şi doi bebeluşi, au fost rănite şi transportate de urgență la spitalele din zonă.

Consulatul general al României de la Salonic a evaluat situaţia de la faţa locului şi a asistat chiar la audierile efectuate de autorităţile elene.

În timpul audierilor, şoferul TIR-ului a beneficiat de asistența unui traducător de limba română, iar la finalul lor a fost reţinut. Luni, audierile vor fi reluate şi urmează să se decidă asupra angajării unui avocat care să îl reprezinte în instanţă.

Foto: seleo.gr

  1. orunde ai fi trebuie sa respecti regulile de circulatie,dar in acest caz e o durere imensa pentru persoanele care au fost accinentate si o grea incercare pentru pierderea unor vietii omenesti nevinovate

    Raspunde
  2. Ce placere ai sa spui ca e roman,tu ce esti ziaristule de denigrezi asa mult romanii?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.