UPDATE/ Accident grav pe Autostrada A1, între Nădlac și Arad. A fost activat Planul Roșu (FOTO/VIDEO)

UPDATE/ Accident grav pe Autostrada A1, între Nădlac și Arad. A fost activat Planul Roșu (FOTO/VIDEO)

Un accident rutier grav a avut loc, vineri după-masa, pe Autostrada A1, între Nădlac și Arad.

Potrivit primelor informații este vorba despre un microbuz în care se aflau aproximativ 11 persoane s-a răsturnat pe Autostrada A1, sensul de mers Nadlac  spre Arad.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad informează că a fost activat Planul Roșu. La locul accidentului intervin AT5002 ,descarcerarea ușoară ,ATPVM, SMURD Arad,SMURD Nădlac

De asemenea, la intervenție se deplasează și SMURD Curtici, Vinga, Chișineu- Criș, Ineu, Sebiș, Gurahonț

UPDATE 1/ „După prima evaluare medicală, sunt nouă victime, dintre care o persoană a suferit leziuni incompatibile cu viața și o persoană prezintă diverse traumatisme.  Ceilalți șapte pasageri sunt în stare bună, fără probleme deosebite. Nu sunt persoane încarcarate”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

UPDATE 2/ Elicopterul SMURD a preluat o victimă.

UPDATE 3/ În microbuz se aflau nouă persoane. În urma accidentului o persoană a decedat, una a fost transportată la spital, iar șapte se află în stare bună și refuză transportul la spital.

Planul Roșu a fost dezactivat.

UPDATE 4/ „În această după-amiază, în jurul orei 15.45, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui accident rutier (microbuz în care se aflau 11 persoane, răsturnat în afara părții carosabile) pe A1, sensul de mers Nădlac – Arad. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roșu de Intervenție începând cu ora 15.50. La fața locului au intervenit de urgență forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad cu: o unitate de terapie intensivă mobilă; șase ambulanțe SMURD; două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Arad; o autospecială pentru transport personal și victime multiple; o autospecială de stingere cu apă și spumă; o autospecială pentru descarcerare. În sprijin a fost solicitat  elicopterul SMURD și SVSU Nădlac. În urma accidentului au fost identificate nouă victime, dintre care o victimă care a suferit leziuni incompatibile cu viața, o victimă – cod galben care a fost transportată la spital și 7 victime – cod verde care nu au necesitat transport la spital. Nu au fost persoane încarcerate. Intervenția a fost coordonată de inspectorul șef al ISU Arad, col Gârbău Cristian si cdt Detașament Arad lt.col Vlad Marius care au fost prezenți la locul evenimentului. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 16:47”, informează purtătorul de cuvînt al ISU Arad.

UPDATE 5/: „În ziua de 16 Decembrie, în jurul orei 15,.45, în circumstanțe care urmează a fi stabilite din cercetări, a avut loc un accident rutier pe Autostrada A1, la Km 567+880 m. Un bărbat de 30 de ani, cetățean moldovean, în timp ce conducea un autoturism transport persoane 8+1 dinspre Nadlac spre Arad, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autovehiculul condus de acesta răsturnându-se. În urma evenimentului rutier, un bărbat de 28 de ani, cetățean moldovean, pasager, a decedat, un altul de 38 de ani fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului rutier, într-un dosar penal întocmit pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, declară putătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Foto/video: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.