Accident SPECTACULOS în Belgia: Un AUTOCAR PLIN cu elevi s-a PRĂBUȘIT de pe un pod

Accident SPECTACULOS în Belgia: Un AUTOCAR PLIN cu elevi s-a PRĂBUȘIT de pe un pod

Un autocar ce transporta 34 de elevi, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, de la Școala Brentwood din Essex (Marea Britanie) s-a răsturnat pe autostrada A18 (E40) la Middelkerke (Belgia), în provincia Flandra de Vest, duminică la ora locală 9.45 (10.45, ora României). În urma impactului, șoferul autocarului, un cetățean nord-irlandez a murit, iar alte șapte persoane au fost grav rănite.

Potrivit martorilor oculari, autocarul, care se îndrepta către parcul tematic Phantasialand de lângă Koln, în Germania, s-ar fi izbit de un pilon de pod și ar fi plonjat în gol.

Un elev de 13 ani, rănit la nivelul capului, se află la terapie intensivă, iar alţi trei elevi şi doi profesori au primit și ei îngrijiri medicale la spital. Colegul șoferului decedat se află și el la spital, cu răni grave.

Firma căreia îi aparţine autocarul, Richmond Coaches, este din Lisburn (comitatul Antrim), potrivit BBC.

„Toţi copiii au reuşit să iasă din autobuz”, a declarat Ian Davies, directorul şcolii. „Unul dintre copii prezenta o rană la nivelul capului. I s-a făcut o tomografie computerizată şi s-a descoperit o mică sângerare la nivelul creierului. A suferit o fractură craniană”, a adăugat acesta.

Școala cooperează cu Foreign Office pentru a aduce copiii cât mai rapid acasă. Între timp, mai mulți părinți, au plecat spre Belgia. „Am vorbit cu profesorul care coordonează excursia. Este la spital, cred că are o fractură de claviculă, dar părea într-o formă bună, atât cât era de aşteptat în aceste condiţii”, a mai precizat directorul școlii britanice.

Autostrada E40 a fost închisă pe ambele sensuri de mers la locul accidentului, iar traficul a fost dirijat pe rute ocolitoare.

Un purtător de cuvânt al firmei Richmond Coaches, cu sediul pe Ballinderry Road, la Lisburn, a confirmat că unul dintre vehiculele sale a fost implicat într-un accident. El a spus că ceea ce s-a întâmplat este „o tragedie” şi că firma cooperează cu autorităţile.

Un consilier din Lisburn, Patrick Catney, care cunoaşte familia proprietarului companiei ce deținea autocarul, s-a arătat consternat de cele întâmplate, în contextul în care, spune el, este vorba despre o „firmă veche, cu un bilanţ de siguranţă excelent” şi care „operează numai vehicule de lux”.

Foto: independent.ie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.