Accidente rutiere produse în județ, pe fondul consumului de alcool

Accidente rutiere produse în județ, pe fondul consumului de alcool

Două accidente rutiere care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în județ au fost produse din cauza consumului de alcool.

În noaptea de 19 spre 20 noiembrie, polițiștii Secției 6 Rurală Beliu au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier între localitățile Cermei și Gurba. La fața locului, s-a constatat că un bărbat de 40 de ani, din județul Sălaj, în timp ce conducea autoturismul în care se deplasa împreună cu un alt bărbat, a intrat în coliziune cu un parapet. În urma evenimentului, cei doi bărbați au refuzat acordarea de îngrijiri medicale, testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto indicând o valoare de 0.79 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În după-amiaza zilei de 21 noiembrie, un tânăr de 21 de ani, din Pecica, în timp ce conducea un moped neînmatriculat în localitatea Sânpetru German, sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Tânărul a refuzat acordarea de îngrijiri medicale, de asemenea refuzat testarea cu aparatul alcooltest și recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.