Această PROBLEMĂ de pe străzile Aradului poate duce la TRAGEDII, dar este tratată cu SUPERFICIALITATE de autorități

Această PROBLEMĂ de pe străzile Aradului poate duce la TRAGEDII, dar este tratată cu SUPERFICIALITATE de autorități

Arădenii se plâng de situația de pe unele străzi din municipiu, care poate duce la tragedii.

Este vorba despre iluminatul public, care se stinge pe majoritatea străzilor, inclusiv pe străzi principale, la primele ore ale dimineții, adică exact atunci când merg elevii la școală și majoritatea angajaților la servici. La ora 7,30 de multe ori este aproape beznă pe străzi, mai ales în această perioadă de toamnă târzie când cerul este acoperit de nori sau este ceață.

O arădeancă a sesizat această problemă și a spus că i s-a adresat lui Adrian Barbeș, fost consilier local liberal, actual angajat la Primăria Arad, însă a fost puțin „luată peste picior”. Totuși, spune ea, Barbeș ar fi „notat sesizarea și a promis că va intreba care este programul iluminatului public”.

„Zilnic, dimineaţa în intervalul orar 7,30-8,00 parcurg traseul: Vlaicu (de la Fortuna) – str. Cocorilor – str. Pădurii- str. M. Kogălniceanu ( zona Alfa) – pța. de la Biserică Sârbească – str. Dornei – Boul Roşu)- Calea Romanilor – calea Timişorii. În ultimele 2-3 săptămâni am sesizat că la ora 7,30 se stinge iluminatul public pe majoritatea străzilor parcurse în acest traseu (mai puţin. str. Dornei şi uneori str. Pădurii). În această perioadă când totul e este gri (culori închise) atât pe stradă cât până la îmbrăcămintea oamenilor, şi cum la 7,30 în zilele înnorate sau când plouă (sau ceaţă că azi) este încă întuneric. Pe străzile unde merg semafoarele este OK, dar pe străzi precum str. Cocorilor sau str. M Kogălniceanu (unde nu merg semafoarele – mai ales la trecerile de pietoni) vizibilitatea, chiar şi cu faruri este foarte redusă – părerea mea. Da, mergem preventiv, dar nu toţi fac asta şi… e o perioadă când sunt mulţi copii care merg la şcoală şi traversează mai ales pe străzile menţionate (str. Cocorilor şi Kogălniceanu), dar şi pe restul străzilor. L-am sesizat pe. dl. Barbes care a zis că verifica, dar m-a cam certat ca «doar eu m-am sesizat» şi a ieşit ca şi cum, eu- tuta, nu mă descurc (făcând referire la … ce fac dacă merg noaptea pe drum şi nu e iluminat stradal). Eu zic că toţi au avut sau au văzut ce am sesizat şi pe străzi înguste (nu ca în Vlaicu) cu tot cu faruri eşti cam «obstrucţionat» de farurile maşinilor care vin pe sens opus (adică tot nu vezi bine pietonul care păşeşte pe trecere). Eu merg cu ochii în 7 dar am văzut destule cazuri de evitare la limită a tragediei. Vă rog păreri şi dacă sunteţi în asentimentul meu vă rog scrieţi mesaje lui Barbeș – e chiar atât de greu să opreşti iluminatul public cu 30 min, mai târziu pe timp de iarnă (adică la 8 sau … hai măcar la 7,45)”, a scris Simina Filimon pe facebook, postarea strângând comentarii ale multor arădeni care au aprobat-o.

Foto: Arhivă

  1. pe 6 vanatori de la feroneria pana la calea ferata nu este niciun stalp de iluminat si nici trotuar. se circula pe sosea pe intuneric, noaptea bineinteles. primaria nu face nimic de zeci de ani, e foarte greu.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.