ACL nu-şi va pierde candidatul

ACL nu-şi va pierde candidatul

Prim-vicepreşedintele Alianţei Creştin Liberale Arad, Iustin Cionca, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că termenul stabilit de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe 25 septembrie nu este un termen de judecată, ci ci unul de „filtrare”, adică de admitere sau respingere a recursului.
„Văd că s-a indus greşit ideea că ICCJ va judeca astăzi recursul formulat de ANI în ceea ce priveşte incompatibilitatea lui Klaus Iohannis. Ei bine, acest termen nu este unul de judecată ci unul de filtrare. Conform noului Cod de procedură civilă, aceasta este o procedură prealabilă judecăţii propriu-zise, prin care un complet de trei judecători filtrează recursurile, astfel încât în faţa completului de judecată să nu ajungă o cerere incorect formulată”, a declarat prim-vicepreşedintele ACL Arad.
Totodată, Iustin Cionca a ţinut să demonteze şi falsa idee că săptămâna viitoare se va judeca efectiv acest recurs.
„Potrivit noului Cod de procedură civilă, această filtrare se face în baza unui raport întocmit de către un magistrat-asistent, iar acest raport se comunică părţilor care, în termen de zece zile de la comunicare, pot formula, în scris, un punct de vedere. Astfel, este exclus ca acest recurs să poată fi judecat săptămâna viitoare. Totodată, vă spun că Înalta Curte nu judecă pe fondul cauzei, pe noul Cod de procedură civilă, iar în situaţia în care admite recursul, se casează hotărârea Curţii de Apel şi se trimite cauza spre o nouă rejudecare pe fond”, a mai declarat Iustin Cionca.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.