Acțiune de amploare a Brigăzii Autostrăzi. Au fost date peste 260 de amenzi

Acțiune de amploare a Brigăzii Autostrăzi. Au fost date peste 260 de amenzi

Peste 260 de sancțiuni au fost aplicate în perioada 12 – 15 decembrie, în urma unei acțiuni desfășurate pe tronsoanele de responsabilitate ale Brigăzii Autostrăzi.

Acțiunea a avut drept scop creșterea gradului de disciplină rutieră, în special pentru combaterea abaterilor săvârșite de conducătorii vehiculelor de transport marfă și persoane, fiind constatate următoarele încălcări ale legislației incidente traficului rutier:

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 261 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 216.445 de lei.

Dintre acestea:

– 81 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform OUG 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice;

– 165 de sancțiuni pentru nerespectarea perioadelor de odihnă, conform OG nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora;

– 3 sancțiuni conform Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie;

– 12 sancțiuni, pentru nerespectarea normelor privind transporturile rutiere de mărfuri sau persoane,  conform HG 69/2012 privind stabilirea încălcărilor cu caracter contravențional ale prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.071/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme comune privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier și de abrogare a Directivei 96/26/CE a Consiliului, ale Regulamentului (CE) nr. 1.072/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind normele comune pentru accesul la piața transportului rutier internațional de mărfuri, ale Regulamentului (CE) nr. 1.073/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind normele comune pentru accesul la piața internațională a serviciilor de transport cu autocarul și autobuzul și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 și ale Ordonanței Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere și ale normelor de aplicare a acesteia, precum și a sancțiunilor contravenționale și a altor măsuri aferente aplicabile în cazul constatării încălcărilor.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare și reținute, în vederea suspendării, 7 permise de conducere, după cum urmează:

  – 5 pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire;

  – 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului;

  – 1pentru mers inapoi pe autostrada

Polițiștii le recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte legislația rutieră în vigoare, cât și legislația incidentă în domeniul legalității transportului rutier de mărfuri sau persoane, pentru a ajunge în siguranță la destinație.

Foto/video: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.