Acţiune de amploare desfăşurată de poliţiştii rutieri

Acţiune de amploare desfăşurată de poliţiştii rutieri

În contextul prevenirii accidentelor rutiere, poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, pe principalele artere rutiere ale judeţului, dar şi în localităţile urbane şi rurale, verificând modul de respectare a normelor rutiere de către conducătorii auto, în special a celor referitoare la respectarea regimului legal de viteză, una din cauzele principale ale producerii accidentelor de circulaţie în Arad. Această acţiune s-a desfăşurat în perioada 12- 18 octombrie.

Astfel, au fost constatate 5 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi peste 1.100 de abateri, dintre care 843 pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 264 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare pe toată raza judeţului Arad.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţia rutieră recomandă:

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic reprezintă principala cauză generatoare de accidente pe drumurile naţionale!
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor concrete de trafic, pentru un plus de siguranţă, se impune mărirea distanţei în mers între autovehicule;
Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă!
Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!                                                           Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şoferii depistaţi în trafic având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g./l. alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.