Acțiune de amploare pe Autostrada Deva – Nădlac

Acțiune de amploare pe Autostrada Deva – Nădlac

Sute de șoferi au fost amendați iar alte câteva zeci au rămas fără permis de conducere în urma unei acțiuni ce a avut loc pe Autostrada Deva -Nădlac.

Timp de două zile, polițiștii Biroului Autostrăzi Deva – Nădlac împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au desfășurat o acțiune cu efective marite pe autostrada A1, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui trend de diminuarea a riscului rutier.

Au fost aplicate 265 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 119.685 de lei. Dintre acestea 52 pentru defectiuni tehnice constate, 51 pentru neutilizarea sistemului de iluminare, 36 pentru depășirea vitezei regulamentare, 23 pentru lipsa documentelor, 18 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 23 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 3 pentru depășirea masei maxime admise 53 pentru alte abateri la regimul circulației rutiere

De asemenea, au fost reținute 22 de permise de conducere, dintre care 14 pentru viteza excesivă, 2 pentru depășirea neregulamentară, 2 pentru defecțiuni tehnice constatate,1 pentru conduvere agresivă iar 2 pentru alte abateri, fiind  retrase și 35 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii au mai depistați doi bărbați care au condus, deși le era suspendat dreptul de a conduce, pe numele celor doi fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Acțiunea a avut loc în ziele de 12 și 13 iulie, în intervalul orar 10 – 13 și 14 – 17.30.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare având un caracter permanent.

Foto: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.