Acțiune de cinstire a eroilor și corifeilor Marii Uniri, la mormintele lui Ioan Suciu și Sever Bocu

Acțiune de cinstire a eroilor și corifeilor Marii Uniri, la mormintele lui Ioan Suciu și Sever Bocu

Consiliului Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Liceul „Sever Bocu” din Lipova, organizează marți, 18 octombrie 2016, o acțiune de ecologizare, de întreținere și de conservare a mormintelor familiilor Ioan Suciu și Sever Bocu din cimitirul de la Șiștarovăț, informează Claudia Boghicevici, vicepreședintele CJA.

La această activitate vor participa peste 30 de elevi, voluntari de la Liceul „Sever Bocu” din Lipova, dar și istorici arădeni, care le vor vorbi elevilor despre importanța cinstirii memoriei iluștrilor noștri înaintași.

Voluntarilor le vor fi oferite diplome de participare și vor fi „răsplătiți”, la primăvară, cu un sejur într-una din Taberele Centrului Cultural Județean Arad.

„Dorim să permanentizăm aceste acțiuni de întreținere a mormintelor și monumentelor eroilor și corifeilor arădeni care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri, împlicându-i atât pe tineri, cât și pe profesorii acestora. Începem cu localitatea Șiștarovăț, dar vom continua și cu celelalte localități arădene, inclusiv cu municipiul, unde există destule morminte aparținând unor mari personalități care și-au adus, eroic, contribuția la realizarea acestui deziderat național, unele dintre acestea rămase fără urmași care să le întrețină. Este o lecție de istorie vie și de trăire națională, pe care dorim să le-o oferim tinerilor de astăzi”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

  1. Dar ce fac cei de la Serviciile specializate pentru curatenie , sau de la administratia cimitirelor ,plătite de noi , ca sa aducem elevii si profesorii la muncă voluntară , ca-n vremea lui Ceausescu !
    Asta face un vicepreședinte de Consiliul Județean?

    Raspunde
  2. As dori sa merg acolo sa ajut, voi veni si eu ca sunt curios de aceasta istorie a eroilor.

    Raspunde
  3. Istorie mistificata.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.