Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice în cartierele arădene

Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice în cartierele arădene

Primăria Municipiului Arad în parteneriat cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec organizează sâmbătă, 3 octombrie 2015 o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice.

Sâmbătă 3 octombrie 2015 între orele 9-16 deșeurile DEEE pot fi depuse de cetățeni în containerele care vor fi amplasate în 6 puncte de colectare din oraș:

Cartier Alfa –zona Bisericii, în spatele Carrefour Market
Cartier Micălaca – Piața Miorița, str.Abrud în spatele Bl.129
Zona Gării – str.Avrig la Grădinița PP15
Cartier Vlaicu – Piața Agroindustrială la intrarea în hala
Cartier Aradul Nou – parcare „Lanțul” pe Calea Timișorii
Cartier Grădiște – Aleea Romanței, la școala „Aron Cotruș”.

Aparatele electrocasnice de dimensiuni mai mari pot fi preluate de la domiciliu, în mod gratuit, pe bază de programare telefonică la 0800 444 800 (telverde gratuit apelabil 7 zile din 7 între orele 9-17) sau 0751 302 123.

Asociația Română pentru Reciclare RoRec oferă fiecărui deponent cupoane valorice (tichete cadou) în valoare de 40 lei pentru combine frigorifice, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere sau congelatoare, echipamente întregi şi complete, respectiv cupoane în valoare de 20 lei pentru maşini de spălat rufe şi vase, uscătoare de haine sau aparate de aer condiţionat întregi şi complete.

Pentru orice alt aparat electric scos din uz și predat fiecare deponent va fi înscris la o tombolă cu premii oferite de RoRec. Premiile vor fi un cuptor cu microunde, cafetiere, mixere de bucătărie, mașini electrice de găurit.

Reamintim faptul că deșeurile de echipamente eletrice și electronice au un potenția toxic de 10 ori mai mare decât deșeurile menajere. Datorită potențialului toxic al acestora, legislația europeană și națională de mediu interzice debarasarea de deșeurile DEEE alături de deșeurile menajere.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.