Acțiune de PROPORȚII pentru elucidarea MISTERULUI care învăluie DISPARIȚIA minorului din Vânători (UPDATE: FOTO + VIDEO)

Acțiune de PROPORȚII pentru elucidarea MISTERULUI care învăluie DISPARIȚIA minorului din Vânători (UPDATE: FOTO + VIDEO)

Căutările minorului din Vânători, dispărut în data de 9 ianuarie, se desfășoară cu efective mărite, elicopter, drone, câini de urmă și mașini de teren, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Autoritățile fac eforturi susținute pentru a elucida misterul dispariției lui Corbei Sebastian Ionel, în vârstă de 7 ani, care nu a fost găsit în pofida numeroaselor acțiuni de căutare întreprinse până în prezent.

„De la momentul sesizării dispariției copilului, au fost desfășurate activități de cercetare de către polițiști și căutari la care au participat efective extinse ale M.A.I., precum și voluntari, fiind depuse eforturi constante în vederea depistării minorului. Activitățile de căutare și scotocire continuă și la acest moment, precum și în zilele următoare, fiind angrenate forțe de ordine  mărite cu mijloacele tehnice din dotare”, anunță IPJ Arad.

Căutările sunt sprijinite de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Inspectoratului General al  Poliției Române și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică București, cu un laborator crimininalistic mobil. Sunt folosiți, de asemenea, doi câini de urmă de la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, dintre care unul antrenat pentru detectarea de cadavre.

În funcție de condițiile meteo, zonele extravilane sunt survolate de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. (vezi video).

De remarcat, că Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare Arad a sprijinit ieri activitățile de căutare prin desecarea cu pompe a canalelor naturale de colectare a apei. În zadar, însă.

Căutările sunt coordonate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Ordine Publică, în acțiune fiind implicați alți 30 de polițiști din cadrul IPJ Arad și Poliția Orașului Chișineu-Criș, cu autospecialele de serviciu, precum și două echipaje ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad intervine cu 30 de pompieri și autospeciale specifice, un echipaj SMURD, o autoșenilată 8×8,  un sonar și căngi.

De asemenea, 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad participă la activități, cu cinci autospeciale.

Nu în ultimul rând, la căutări iau parte specialiști din cadrul organizației Rescue 4×4.ro, cu șapte autoturisme de teren și două drone, precum și voluntari ai comunității arădene și pădurari.

Căutările se desfășoară pe o distanță de până la 10 kilometri de locul presupusei dispariții a băiatului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.