Acțiuni de amploare ale polițiștilor arădeni în județ

Acțiuni de amploare ale polițiștilor arădeni în județ

Polițiștii arădeni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe acțiuni preventive pe raza județului.

În Sântana, polițiștii au acționat duminică dimineață împreună cu polițiștii din Pâncota, Curtici, Chișineu-Criș și cei ai Serviciului Rutier și jandarmii arădeni.

În cadrul activităților, au fost legitimate 98 de persoane. Dintre acestea, au fost testate pentru consum de alcool și droguri 24, alte două fiind conduse la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare. Echipajele au verificat 87 de vehicule, din care 10 transporturi de material lemnos. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, dintre care două pentru tulburarea ordinii și liniștirii publice. Au fost reținute două permise de conducere, din care unul pentru consum de alcool (valoare în etilotest de până la 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat), și retrase două certificate de înmatriculare.

Pe raza de competență a Poliției orașului Ineu, activitățile s-au desfășurat împreună cu jandarmii arădeni pe timp de noapte, în noaptea de 13 spre 14 aprilie. Au fost legitimate 53 de persoane, din care 16 au fost testate pentru consum de alcool și droguri, și verificate 35 de autovehicule. De asemenea, ăolițiștii au verificat 5 unități economice și 5 agenți de pază. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5.900 de lei: 6 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, 5 pentru nerespectarea legislației rutiere și 1 pentru nerespectarea prevederilor legale privind paza bunurilor. Polițiștii au reținut două permise de conducere, unul pentru consum de alcool (valoare în etilotest de până în 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat).

În Sebiș, acțiunea a fost desfășurată, în dimineața zilei de 13 aprilie., de polițiștii orașului și cei ai secțiilor rurale 9 Sebiș și 10 Gurahonţ. Au fost legitimate 51 de persoane, din care 10 testate pentru consum de alcool și droguri, și verificate 48 de autovehicule, din care 5 transporturi de material lemnos. Polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valore totală de aproximativ 4.650 de lei, toate pentru nerespectarea legislației rutiere.

În după amiaza de 12 aprilie., acțiunea s-a desfășurat în Curtici, împreună cu polițiștii de frontieră și jandarmii arădeni. 24 de persoane au fost legitimate, din care 5 testate pentru consum de alcool și droguri. Au fost verificate 20 de autovehicule. Polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5.200 de lei.

Polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pe D.J. 682, în zona Zădăreni-Zăbrani-Ususău, în urma căreia au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 24.300 de lei. 7 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea vitezei legale. Pentru consum de alcool și droguri, au fost testate 41 de persoane. Polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras două certificate de înmatriculare. Acțiunile polițiștilor arădeni se desfășoară permanent, atât în municipiu cât și în județ.

Sursă foto: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.