Prof. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno – Chineze din Arad, a prezentat într-o conferință de presă programul filialei pe care o conduce, care vizează dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări, precum și promovarea României și, cu precădere, a județului Arad în China.
La conferința de presă au luat parte și colaboratoarele sale apropiate de la Asociația Con Brio: Ana Maria Dragoș, președinte, Ramona Pencea, președintele Patronatului Psihologilor cu Drept de Liberă Practică din Zona de Vest, dr. Liliana Bran, directorul Școlii Postliceale Sanitare, și Tabita Alexa, managerul restaurantului Marem.
Încă din startul conferinței, prof. dr. Lizica Mihuț a reiterat faptul că la Casa Româno –Chineză nu se face politică, exprimându-și speranța că aceasta va beneficia în continuare de sprijinul administrației locale.
„Casa Româno – Chineză nu face politică, drept pentru care îi rugăm să ne sprijine, atât pe politicienii de stânga, cât și pe cei de dreapta, pentru că vrem să promovăm România în relația cu China, una dintre marile puteri ale lumii”, a subliniat prof. dr. Lizica Mihuț.
Președintele Casei a ținut să remarce faptul că va colabora în continuare cu Asociația Con Brio și că și-a păstrat cei doi consilieri, pe Ioan Matiuț și Lajos Notaros. A răspuns pozitiv acestei colaborări Ana Maria Dragoș, președintele Asociației Con Brio, care s-a implicat deja în pregătirea celei de a III-a ediții a simpozionului de dialogurilor româno-chineze. De remarcat, că începând din această ediție, simpozionul nu va mai aborda doar teme culturale, ci și economice, sociale și educative. „Simpozionul se va numi «Dialoguri Româno-Chineze», pentru că dorim să deschidem paleta și în domeniile economic, social și educativ”, a spus prof. dr. Lizica Mihuț. Simpozionul va fi finanțată de Consiliul Local Municipal, prin Centrul Municipal de Cultură și la acesta vor lua parte distinși oaspeți din cadrul Ambasadei Chinei la București.
Trebuie spus că începând din această toamnă activitatea filialei arădene a Casei Româno Chineze se adresează și orașelor din județul Arad. Astfel, prof. dr. Lizica Mihuț, le-a adresat o invitație publică primarilor de a organiza cluburi „Pro China”, în cadrul cărora să vină cu propuneri de colaborare cu parteneri din China.
O altă activitate a Casei Româno-Chineză vizează participarea, și în acest an, la târgul de carte „Gaudeamus” de la București, prin intermediul Editurii Casei, care a devenit membră a Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România. De asemenea, casa Româno Chineză va organiza cel puțin o expoziție, dintre care una cu tema „China astăzi”, și va continua să se implice în susținerea open-ului de șah de la Arad. Nu în ultimul rând, la sediul filialei vor avea loc proiecții de film, urmate de dezbateri în cadrul cărora, desigur, participanții vor putea degusta un ceai tradițional chinezesc.
Iată deci o activitate pe cât de bogată pe atât de diversificată la Casa Româno – Chineză din Arad.
Lasă un comentariu