Activități de informare dedicate Zilei Aniversare a Direcției Generale Anticorupție

Activități de informare dedicate Zilei Aniversare a Direcției Generale Anticorupție

Sub sloganul „O ilegalitate poate părea un preţ mic pentru o reputaţie pătată! Darea şi luarea de mită se pedepsesc cu închisoarea. Nu da/Nu primi șpagă!”ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului de Interne, derulează la Arad o serie de întâlniri în cadrul unui program cu activități de educație anticorupție dedicate tinerilor și adolescenților din centrele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Este vorba despre o campanie de informare și prevenție prin care se urmărește schimbarea culturii privind darea sau luarea de mită, dar și în scopul promovării unui comportament de recunoaştere şi respingere a corupţiei. Astfel, ofiţerii DGA au participat la activităţi în centrele din subordinea DGASPC Arad din Sântana și Ineu, precum și la organizațiile non-guvernamentale partenere.

IMG_0326

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne în prevenirea și combaterea corupţiei, desfăşoară mai multe astfel de acțiuni de informare ce au ca obiectiv o mai bună cunoaştere a activităţilor desfăşurate de această unitate, dar şi conştientizarea consecinţelor implicării în fapte de corupţie.

20160530_092953

„Este important pentru noi parteneriatul cu Direcţia Generală Anticorupţie, aceasta pentru că atât beneficiarii serviciilor noastre, cât și angajații din centrele din subordinea DGASPC Arad pot afla direct de la ofițerii anticorupție care sunt riscurile și cosecințele unor fapte reprobabile și pot oricând sesiza astfel de situații. Ca toți adolescenții, tinerii din sistem sunt și ei expuși unor anturaje care pot avea influențe negative asupra comportamentului, astfel că întâlniri de genul acesta nu pot fi decât constructive și binevenite”, declară Erika Stark, directorul general DGASPC Arad.

20160530_112358

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.