ACUZAŢII GRAVE, în cazul FOTBALISTULUI MORT: „S-a pierdut timpul! Ar fi avut şanse maxime de supravieţuire”

ACUZAŢII GRAVE, în cazul FOTBALISTULUI MORT: „S-a pierdut timpul! Ar fi avut şanse maxime de supravieţuire”

Doctorul Şerban Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca, a vorbit despre decesul fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, spunând că acesta putea fi salvat în cazul în care medicii prezenţi la stadion ar fi intervenit mai rapid şi conform procedurilor.

Potrivit spuselor lui Bradişteanu, Ekeng ar fi avut „şanse maxime” să fie salvat în cazul în care Ambulanţa ar fi intrat mai rapid pe teren iar jucătorul ar fi fost defibrilat şi în drumul spre spital.

„S-ar fi putut face totul ca să aibă şansele cele mai mari să fie salvat. În primul rând, o ambulanţă care participă la astfel de competiţii ar trebui să fie super-dotată, aşa cum sunt cele SMURD. Să fi avut şi asistenţi calificaţi, şi medic, şi aparatura necesară”, a spus Bradişteanu la B1 TV.

„Dacă ar fi avut la dispoziţie un defibrilator, ca să afle ce fel de tulburare avea, ar fi putut trage o concluzie urgentă daca trebuie defibrilat sau făcut altceva. Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare în cele 3 minute, şansele lui de supravieţuire ar fi fost maxime. Cele trei minute au fost pierdute, au fost foarte lungi şi au diminuat foarte mult şansa de supravieţuire. Au fost trei minute pe teren plus drumul până la spital. În total, 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. În plus, ambulanţa nu a avut personalul care să faca astfel de manevre”, a mai spus Brădişteanu.

Întrebat cine ar fi de vină pentru această situaţie, Brădişteanu nu a dorit să arate cu degetul, spunând însă că şi oficialii clubului Dinamo ar trebui vizaţi de anchetă.

„Cine e responsabil, plăteşte! Trebuie stabiliţi exact paşii acţiunii şi răspunzătorii. Cineva trebuie să raspundă, inclusiv clubul! Ei trebuiau să verifice ce contract aveau cu Ambulanţa”, a completat Brădişteanu.

Tragedie la Dinamo – Viitorul: Fotbalistul Patrick Ekeng a murit după ce s-a prăbuşit pe teren

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng (26 de ani) a murit după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului cu Viitorul Constanţa, disputat vineri seara în Liga 1.

Patrick Ekeng a căzut pe gazon în minutul 71, fără să fie atins de vreun adversar. Ambulanţa Puls a intrat pe teren la 3 minute distanţă, iar jucătorul a fost dus la Spitalul Floreasca, aflat lângă stadionul din Ştefan cel Mare.

Incidentul s-a produs în jurul orei 22 iar decesul a survenit o oră şi jumătate mai târziu. Cauza decesului este un şoc cardiorespirator.

Sursa: Ziare.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.