ACUZAȚII GRAVE la nivel înalt! Este implicat noul CONSUL al României de la Milano

ACUZAȚII GRAVE la nivel înalt! Este implicat noul CONSUL al României de la Milano

Tiberiu Mugurel Dinu a fost numit pentru a doua oară consul general al României la Milano, însă această decizie a creat controverse.

Acuzațiile la adresa lui vin din partea europarlamentarului Rareș Bogdan, care îl numește pe Dinu „cățeluș securist”.

Rareș Bogdan și-a expus părerea pe pagina sa de Facebook:

Se intoarce la locul faptei. La o aruncatură de băț de locul faptei de acum 5 ani. Omul care a blocat alegerile în 2014 la Torino revine acum la ….Milano. Numirea de Consul General a fost facută ieri în ședința de Guvern! Dancilă NU vrea scaparea României de securiștii din ‘89 și vrea blocarea alegerilor în DIASPORA”.

La alegerile din 2014, Tiberiu Mugurel Dinu era consul general la Torino, însă își exercita dreptul la concediu. Ceea ce s-a întâmplat în Torino a fost majoritar din cauza forțelor de ordine.

În timpul mandatului său de la Milano, același Tiberiu Mugurel Dinu a „blocat alegerile din 2014”, la alegerile parlamentare din 2012, după trecerea orei finalizării votării, iar românii din incinta consulatului din Milano au fost băgați în sala de așteptare a consulatului pentru a avea posibilitatea de a-și exercita dreptul la vot.

Dedicație pentru un personaj controversat care in ‘89 era la interne, devenit omul lui Dancilă pentru a perturba buna organizare a alegerilor in Italia, unde e cea mai numeroasa comunitate de români. Tiberiu Dinu revine…. la Milano, contrar cutumelor diplomatice, pentru a face din nou balet PSD-ist, după ce a dansat un bluess și cu coana Elena. Foarte ciudată revenirea cățelușului securist la măcelărie!”, adăugă Rareș Bogdan în postarea sa pe Facebook.

Rareș Bogdan este profund afectat de revenirea consulului în funcție, însă părerea lui nu este împărtățită de românii din diaspora.

Contrar părerii lui Rareș Bogdan stă cea a asociațiilor de români din Nordul Italiei, care au trimis o scrisoare deschisă către reprezentanții țării din 2016, în care cer venirea consulului la Milano, argumentând motivele pentru care îl doresc înapoi în funcție. Puteți citi scrisoarea pe gazetaromânească.ro.

Reamintim că Dinu este la al doilea mandat în Milano, primul fiind în perioada 2007-2012.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.