ACUZE GRAVE, la Curtici: Maşina Primăriei a DISPĂRUT, după ce VICEPRIMARUL a FĂCUT-O „PRAF” într-un ACCIDENT!

ACUZE GRAVE, la Curtici: Maşina Primăriei a DISPĂRUT, după ce VICEPRIMARUL a FĂCUT-O „PRAF” într-un ACCIDENT!

Răzvan Ion Bulboacă, consilier local independent în Consiliul Local al Oraşului Curtici, îi aduce acuze grave viceprimarului Bogdan Ban, despre care afirmă că a făcut un accident cu maşina Primăriei, ulterior aceasta dispărând de câteva săptămâni.

Consilierul afirmă că orice încercare a sa de a cere explicaţii în legătură cu maşina instituţiei a fost sortită eşecului, încercându-se muşamalizarea cazului. Potrivit lui Bulboacă, viceprimarul Bogdan Ban ar fi recunoscut că ar fi avut «o mică ieşire în decor» cu maşina, aceasta aflându-se în service la reparaţii şi urmând să fie gata în câteva zile. Răzvan Bulboacă susţine însă că s-a interesat la service-ul auto „Verbiţă” despre starea maşinii, de unde i s-a spus că este un caz de „daună totală”. Adică, maşina e „praf”.

Dar, haideţi să vedem ce are de spus consilierul local despre acest caz:

„De la sfârşitul lunii august autoturismul marca Dacia Logan, cu numărul AR 22 PRC, proprietatea Primăriei Oraşului Curtici a dispărut. N-au mai văzut-o nici măcar funcţionarii de la primărie. Maşina era folosită de viceprimarul oraşului Curtici, dl. Bogdan Ban. În aceeaşi perioadă, dl. viceprimar a absentat vreo două zile de la primărie, întorcându-se cu o rană la cap şi probleme la spate. La şedinţa Consiliului Local Curtici din data de 27 august, a purtat o bască pe cap, motivând că are un bandaj ca urmare a unei căzături de pe o scară.

Făcând legătura între dispariţia maşinii şi afecţiunile viceprimarului, am tras concluzia că maşina a fost implicată într-un accident rutier.

La interpelarea verbală făcută în data de 17 septembrie, primarul a declarat că nu ştie mai mult decât că maşina e lovită şi m-a îndrumat să cer detalii de la viceprimar. Acesta a declarat că a avut «o mică ieşire în decor», iar maşina e în service la reparaţii şi va fi gata în câteva zile. Au trecut de atunci două săptămâni, iar autoturismul nu a apărut încă.

Având în vedere că explicaţiile dl. Bogdan Ban păreau cusute cu aţă albă, în contextul în care maşina era dispărută de o lună de zile, am depus şi o cerere scrisă la primărie solicitând explicaţii amănunţite despre accident. Până acum nu am primit niciun răspuns.

La service-ul auto «Verbiţă» mi s-a comunicat telefonic că n-au putut repara maşina deoarece e «daună totală».

La şedinţa Consiliului Local din data de 23 septembrie am dorit să elucidez odată pentru totdeauna misterul maşinii dispărute şi a accidentului, însă dl. viceprimar Bogdan Ban a lipsit, fiind în concediu, luat cu o zi înainte!

Până în prezent, cazul dispariţiei autoturismului şi a accidentului rămân „în ceaţă”, d-l viceprimar nefăcând niciun pas spre clarificarea acestuia. Întrebările adresate în scris, sunt, deocamdată, fără răspuns.

Un alt aspect foarte important de precizat e faptul că dl. Bogdan Ban nu locuieşte în oraşul în care a fost ales viceprimar, ci în municipiul Arad. Din luna ianuarie a acestui an, de când şi-a început mandatul, până acum o lună, făcea naveta zilnic la Curtici cu maşina primăriei şi pe cheltuiala curticenilor, în mod ilegal, deoarece domiciliul din cartea de identitate figurează în Curtici (altfel nu putea candida).

Toate acestea după ce în urmă cu un an şi jumătate a semnat proiectul de hotărâre pentru demiterea viceprimarului de atunci, Petru Miloacă, fiindcă soţia acestuia obişnuia să folosească automobilul primăriei în interes personal, transportând produsele de patiserie prin oraş. Anul acesta de 1 Mai a fost şi la iarbă verde cu maşina instituţiei, postând cu nonşalanţă poze pe contul personal de Facebook.

Iată cum, ajuns pe funcţie, nu doar că procedează la fel, ci, mai grav, consumă mai mult combustibil din bugetul local în interes propriu. Mai mult decât atât, accidentează maşina primăriei mascând fapta în faţa Consiliului local, a funcţionarilor primăriei şi, nu în ultimul rând, a curticenilor”.

De cealaltă parte, viceprimarul Bogdan Ban respinge acuzaţiile, susţinând că a avut doar o „autotamponare” din cauza unui câine care i-a ieşit în faţă, în timp ce se deplasa la Arad, la jurist. „Am avut o autotamponare în timp ce mergeam la Arad, la biroul juristului. Mi-a ieşit un câine în faţă şi m-am răsturnat cu maşina pe o parte, în şanţ. Nu e vorba despre «daună totală». Ştie şi domnul primar, că a fost informat”, a declarat Bogdan Ban. Acesta susţine că maşina nu se află în service la „Verbiţă”, ci la un alt service, unde o repară în „regie proprie”: „Primăria are contract cu Verbiţă, dar cum trebuie să o repar pe cheltuiala mea nu m-am dus acolo, ci o repar în regie proprie, la un alt service”.

Viceprimarul are o explicaţie şi pentru întârzierea reparaţiei maşinii: „Nu am fost primul venit-primul servit. Numai ce au băgat-o la reparat”.

„Oricum, până la sfârşitul săptămânii viitoare maşina va fi gata”, a dat asigurări Bogdan Ban.

  1. foaie de parcurs si GPS pe masina de acum incolo sa vedem vicele pe unde circula si unde sta

    Raspunde
  2. e cusuta cu ata alba dle vice. mai bine nu mai ziceati nimic

    Raspunde
  3. Hai sa fim seriosi. Daca omu isi plateste reaparatia, care e baiu? A fost cu probleme de servici sau nu, asta poate fi singura discutie. Bine ca a scapat, din accident. Razboiul politic al acestui consilier depaseste limita umana. In conceptia lui politruca, trebuia sa fie hacuit viceprimaru si sa scape javra si masina. Omu e agent ‘4 labute’, acoperit. Interesante potai avem pe langa noi!

    Raspunde
  4. DOMNULE CONSILIER GALBEN, ACTUAL INDEPENDENT,
    Apreciez faptul ca sunteti foarte atent si urmariti persoanele de langa dumneavoastra daca au basca sau nu si ar trebui sa va informati si in alte domenii si sa aflati ca orice autoturism de serviciu are un mod de folosinta stabilit de societatea sau institutia propietara si circula cu combustibilul platit de aceasta, lucruri gestionate de un departament intern, ca orice angajat are dreptul la concediu iar tipul de concediu acordat angajatului este de mai multe feluri si poate fi luat conform legi si celor stabilite de departamentul de resurse umane… dar nu stiti pentru ca nu ati avut autoturism de serviciu si probabil nu ati prins nici concediu la institutiile unde ati lucrat pentru perioade scurte iar din postura de somer probabil nici nu va intereseaza.
    Daca va considerati obiectiv spuneti si lucrurile bune facule de dl Ban nu numai cele care sa va scoata pe dumneavoastra justitiarul consiliului local.
    Dupa repararea autoturismului faceti personal receptia reparatiei si propuneti o hatarare de consiliu prin care sa transferati masina cui vreti, chiar si dumneavoastra, lucru posibil fiind un obiect, dar daca ar fi fost si persoane care sufereau sunt curios ce hotarare ati fi aplicat, probabil ati fi fost bucuros ca aveti drumul spre viceprimar si viitor primar mai liber pentru ca nu negati faptul ca doriti sa candidati din nou impreuna cu alte persoane…
    Probabil ati invatat in USL cu care ati ajuns consilier ca asa se procedeaza, sa atacati persoanele considerate ca va stau in cale, dovada ca ati scris in Gazeta de Curtici la momentul cand ati hotarat sa ramaneti independent o fraza in care spuneti ca doriti sa faceti cum credeti dumneavoastra si nu cum este mai bine pentru Curtici.

    Raspunde
  5. „Câinele moare de drum lung si prostul de grija altuia!” Cam aceasta ar fi caracterizarea dumneavoastră ca sa va spun cu respect deși nu ai prea merita d le Răzvan pt ca te implici prea mult in viața unuia si a altuia iar pe a ta o cam lași de izbeliște si ar cam trebui sa nu rămâi un haiduc rătăcitor! Trebuie sa ne para bine ca d l viceprimar a scăpat si nu a pățit nimic grav. In rest d le Răzvan consilier local al orașului Curtici sa auzim numai de bine!

    Raspunde
  6. Aiurea, nici vorba sa ma fi ferit pe mine….eu i-am ferit pe ei dat fiind faptul ca masina era plina ochi si dintre toti eu eram singurul treaz…:))))…

    Raspunde
  7. De ce nu va puneti numele adevarat daca unii dintre voi sunteti asa de curajosi ! Ce proiecte de rasunet a pus in practica viceprimarul Bogdan Ban ? Cei care vreti sa-l pupati undeva pe el si pe primar nu aveti decit ! Da faceti o lista si stati la rind ! Este loc pentru toti !!!!

    Raspunde
  8. Nu cunsoc pe nimeni din cei prezentati in articol, dar daca gandim logic, ar fi urmatoarele aspecte:
    Daca vicele a fost intr-adevar in timpul serviciului, la jurist (probabil ca juristul nu s-a putut deplasa la Curtici) atunci ar fi trebuit sa existe o foaie de parcurs a masinii, plus ordinul de deplasare al persoanei, unde sa se specifice unde merge si cand merge. De aici concluzia logica: masina ar fi trebuit reparata la Verbita, daca au contract cu ei, pt ca fiind in interes de serviciu, asta e, se mai intampla si accidente. Acum intrebarea e urmatoarea: Daca a fost in interes de serviciu, de ce a dus masina la un service privat sa o repare din bani propri?
    Pe de alta parte, daca dam cautare pe google, vedem ca primaria Curtici are un Serviciu de registru agricol si juridic, in subordinea secretarului orasului Curtici? Atunci alta intrebare: pentru ce va mai trebuie jurist din exterior? E adevarat, ca daca institutia nu are prevazut un post de jurist, poate contracta o firma pt servicii juridice. Dar, de obicei, juristul e cel care se deplaseaza la primarie, nu invers. Ori aveti post de jurist. Doar daca e vacant ar merge treaba cu contactul de prestari servicii juridice. Altfel legea nu prea permite lucrul acesta.

    Raspunde
  9. NU ASA ar trebui sa se castige scaunul de primar, aruncand „cainele mort” in curtea celuilant!!! URAT!!! Si daca ar fi fost devina, si daca nu, atata timp cat omul repara masina pe banii lui, care-i problema? De ce nu sa dat atunci , la vremea respectiva ci acuma, tocmai in campanie??? Intr-un fel, asta-i modul in care se vede adevarata fata a omului!!! Cum pot sa fie siguri oamenii, ca nu o sa faceti la fel si cu ei, daca ati fost instare sa faceti asa cu un coleg de serviciu??? Defapt fiecare da ce are in suflet, altii cu bine, altii cu rau…..

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.