ACUZE/ Românii nu sunt consideraţi oameni, ci cobai pe care puternicii Europei îşi fac experimentele

ACUZE/ Românii nu sunt consideraţi oameni, ci cobai pe care puternicii Europei îşi fac experimentele

Ion Stan, preşedintele filialei arădene a Partidului Noua Republică, aduce acuze drastice în privinţa (ne)respectării drepturilor omului în România, fiind de părere că, atât pe plan intern cât şi extern, românilor li se impun să respecte nişte „aşa zise drepturi ale unor categorii restrânse de cetăţeni, în defavoarea drepturilor majorităţii”.

„Ce constatăm, în România, astăzi, 10 decembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Omului? Că liderii mondiali şi europeni, prin intermediul guvernelor pe care le instalează, impun României tot felul de reguli care atentează inclusiv asupra dreptului românilor la viaţă. Cu toate că, de faţadă, Comisia Europeană spune că în ţările UE salariul minim trebuie să fie cel puţin 51% din salariul mediu, guvernul Cioloş refuză să mărească salariul minim, care este de doar 37% din cel mediu”, a declarat Ion Stan.

Acesta are şi o explicaţie: „Trebuie ca firmele străine care vin în România pentru că au mână ieftină de lucru să menţină salariile de mizerie pe care le dau românilor. Cu asemenea salarii, abia dacă îndrăznim să vorbim despre dreptul la existenţă, nicidecum despre cel la o viaţă decentă”.

„Pe alt plan, deşi îndeplineşte toate criteriile, România nu este acceptată în Schengen, românii nu trebuie să aibă drepturi egale cu ceilalţi cetăţeni europeni. Sunt o mulţime de astfel de exemple care demonstrează că românii nu sunt consideraţi oameni, ci cobai pe care puternicii Europei să-şi facă experimentele. Aşa cum spuneam, prin intermediul guvernelor puse de către ei. Avem un Guvern dictat de la Bruxelles, românii nu au dreptul de a alege, ei trebuie să se supună. Nici măcar dreptul de a-şi alege un primar prin voturile majorităţii alegătorilor nu îl au, PSD, PNL şi UDMR nu permit aşa ceva, primarii trebuie să fie ai lor, chiar dacă trei sferturi dintre membrii comunităţilor nu îi vor. Guvernul impus de Bruxelles ar putea să impună alegerea primarilor în două tururi, dar nu vrea, pentru că face jocurile celor care îl susţin. Unde sunt drepturile românilor? Cred că, de fapt, este ziua internaţională a dreptului celor mari asupra românilor”, a conchis Ion Stan.

  1. Asa d-le Stan aratale adevarul.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.