Acuzaţii GRAVE: „Unii din conducerea CJA își fac concediile pe bani publici. S-au prevăzut aproape 800.000 de lei pentru deplasări!”

Acuzaţii GRAVE: „Unii din conducerea CJA își fac concediile pe bani publici. S-au prevăzut aproape 800.000 de lei pentru deplasări!”

Potrivit consilierului județean social-democrat Ioan Gligor, conducerea Consiliului Județean Arad se plânge, de câte ori are ocazia, de lipsa fondurilor la bugetul județului, de lipsa banilor pentru investiții, pentru drumuri, spitale etc.

În schimb, când e vorba de distracție, se găsesc tot timpul bani. Când vorbim de serbări câmpenești cu iz electoral sau deplasări prin Europa, cei de la CJA nu se uită la sumele cheltuite, spune consilierul.

„Consiliul județean găsește tot timpul fonduri pentru serbările câmpenești, pentru petrecerile cu iz electoral, pentru deplasări în străinătate, dar mai puțin pentru drumuri sau spitale. În acest an, s-au prevăzut aproape 800.000 de lei la capitolul deplasări, în bugetul județului, dintre care peste 100.000 de lei sunt pentru deplasări externe. Am solicitat o situație a deplasărilor efectuate de reprezentanți ai Consiliului Județean Arad în străinătate, în 2018, iar din răspunsul primit constat că unii își fac adevărate concedii pe bani publici. Și mă refer aici la domnul Ando, care de la o vreme observăm că a devenit șeful președintelui Cionca. Directorul CJA se plimbă prin Europa pe bani publici, mai ceva ca președintele. Numai în ultimele două luni și jumătate, domnul Ando a făcut două deplasări, din care cred că Aradul nu se alege cu nimic, în schimb dumnealui s-a relaxat pe banii cetățenilor. În perioada 15-30 aprilie 2018, domnul Ando a petrecut două săptămâni relaxante la San Sebastian, unde s-a documentat «în vederea realizării și implementării unui sistem de clustere în județul Arad». Studiul domnului Ando ne-a costat 2825 de euro și 2147 de lei. În urmă cu două săptămâni, tot domnul Ando a petrecut cinci zile la Paris, la Adunarea rețelei LIKE, «distracție» ce ne costă încă 1325 de euro. Adică, cam cât un concediu bun, doar că e pe bani. Așa cum spuneam, tare mă tem că Aradul nu se alege cu nimic din sutele de mii de lei cheltuite pe deplasări. De altfel, am văzut și anul trecut cum se plimbau aceiași domni de la CJA pe la Londra, prin Corsica și alte locuri exotice, sub pretextul că sunt în căutare de operatori pentru Aeroportul Arad. A venit vreo companie să opereze curse regulate la Arad? Nici pomeneală, în schimb banii arădenilor s-au dus pe apa Sâmbetei“, declară consilierul județean al PSD Ioan Gligor.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.