Administrația Falcă, ACUZATĂ că blochează investițiile guvernamentale la mai multe unități de învățământ din municipiu

Administrația Falcă, ACUZATĂ că blochează investițiile guvernamentale la mai multe unități de învățământ din municipiu

Guvernul României a alocat, în vara anului trecut, peste 30 de milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru reabilitarea unor unități de învățământ din Arad.

Deputatul social-democrat Adrian Todor spune că, din sumele alocate de guvern urmau să fie reabilitate Colegiul Economic (17.534.232 lei), Colegiul Elena Ghiba Birta (14.301.134 lei), Grădinița PP8 (625.955 lei), Şcoala Gimnazială Aron Cotruș (1.215.758 lei), Școala Gimnazială Ilarion Felea (1.446.906 lei) și Şcoala Gimnazială Iosif Moldovan (592.043 lei).

Deși a trecut aproape un an, Primăria Arad, beneficiarul acestor finanțări, nu a demarat lucrări la niciuna dintre aceste unități de învățământ, declară Todor.

„Administrația Falcă ne arată încă o dată incapacitatea de a duce la bun sfârșit proiectele de infrastructură din municipiul Arad. Faptul că la finele anului trecut, bugetul Aradului a ajuns la un excedent de peste 200 de milioane de lei, este cunoscut probabil de toată lumea. Acest lucru dovedește că la vârful Primăriei Arad avem o echipă incompetentă, care nu știe să gestioneze fondurile pe care le are la dispoziție în favoarea arădenilor, deși Aradul are nevoie de multe investiții, pentru străzi, școli, grădinițe, parcuri, locuri de joacă și așa mai departe.Incompetența administrației Falcă afectează, din păcate, și proiectele guvernamentale, în special cele din Educație, care sunt blocate de aproape un an de zile, deși există finanțarea aprobată. Avem două colegii importante din municipiu, Elena Ghiba Birta și Economic, dar și alte unități de învățământ, pentru reabilitarea cărora Primăria Arad a primit din partea Guvernului României peste 30 de milioane de lei, dar vedem că proiectele respective sunt efectiv blocate. În afara unor conferințe de presă, ultima în toamnă, în care primarul Gheorghe Falcă se lăuda că a primit finanțarea și că va începe curând lucrările, nu s-a mai auzit nimic”, afirmă Adrian Todor.

„Nimeni nu cunoaște motivele pentru care sunt blocate aceste lucrări. Cert e că se apropie finalul anului școlar, școlile sunt la dispoziția muncitorilor, dar nimeni nu vine să le reabiliteze. Așteptăm ca cineva din Primăria Arad să explice public care e situația acestor proiecte, de ce nu sunt ele duse la bun sfârșit și cine va răspunde pentru faptul că avem asemenea sume la dispoziție dar nu suntem în stare să le cheltuim“, conchide deputatul PSD Adrian Todor, membru în Comisia de învățământ din Camera Deputaților.

 

 

  1. Se pare ca un seminar sub bagheta maestrului Bolojan-San ar fi bineventit

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.