Administrația locală din Lipova acuzată că a „mutilat” podul istoric din localitate

Administrația locală din Lipova acuzată că a „mutilat” podul istoric din localitate

Președinta PNL Lipova, consiliera județeană Cristina Ciorogoar, acuză administrația locală a orașului că a „mutilat” podul istoric din localitate. Cristina Ciorogoar a luat atitudine în această problemă și cere administrației locale să recunoască și să repare greșeala făcută, până nu este prea târziu.

„Opinia publică din Lipova este șocată de decizia unilaterală și nejustificată a administrației locale de a modifica proiectul Podului metalic peste Mureș, lucrare finanțată de Guvern. Finanțarea pentru pod, în valoare de peste 13 milioane de lei, a fost câștigată de fosta administrație. Lucrarea pentru reabilitare a fost scoasă la licitație și câștigată de un constructor la valoarea de 8,7 milioane de lei. Proiectul a fost modificat, în mod nejustificat și inexplicabil au fost tăiate trotuarele, iluminatul și căsuța Marei. Este vorba de un pod istoric și un simbol al orașului, nu putem accepta să fie mutilat de incompetența administrației locale! Fonduri suficiente sunt, din diferența dintre costul licitat al lucrării și finanțarea obținută inițial! În oraș se vorbește despre probleme între administrație și proiectant dar cred că astfel de probleme nu trebuie să afecteze patrimoniul orașului nostru, nu putem accepta ca acest patrimoniu să fie distrus indiferent de interesele din jurul administrației! Soluția corectă ar fi modificarea proiectului și păstrarea arhitecturii podului nu căutarea de motive și justificări nefondate”, a s Cristina Ciorogar, președintele PNL Lipova.

Timp de trei zile, aceasta a inițiat un sondaj în mediul online, cu întrebarea: „Cum credeți că ar trebui să arate Podul Metalic peste Râul Mureș după reabilitarea acestuia?ˮ La sondaj au participat 524 cetățeni, 96 % din aceștia își doresc ca podul să-și păstreze arhitectura așa cum a fost construit în anul 1896, în timp ce numai 4 % își doresc ca la pod să fie desființate trotuarele și balustradele pietonale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.