Adolescente INTERCEPTATE de poliţiştii români: Plecau în Siria să devină „MIRESE ALE STATULUI ISLAMIC”

Adolescente INTERCEPTATE de poliţiştii români: Plecau în Siria să devină „MIRESE ALE STATULUI ISLAMIC”

Două adolescente care încercau să plece în Siria pentru a se căsători cu luptători din gruparea Statul Islamic (ISIL) au fost arestate şi trimise înapoi în ţara lor, după ce au fost interceptate de autorităţile române.

Fetele, cu vârste de 16, respectiv 17 ani, părăsiseră Austria la sfârşitul lui 2014 și se îndreptau spre Siria, însă, planul nu le-a ieșit, fiind interceptate de autorităţile române la 30 decembrie într-un tren, potrivit agenţiei austriece APA, care precizează că cele două sunt de origine cecenă, respectiv bosniacă.

Adolescentele au fost arestate la domiciliu sâmbătă, fiind acuzate de tentativă de a se alătura unei grupări teroriste, relatează site-ul TheLocal.at. Potrivit procurorului din Sallzburg, ele se oferiseră să se căsătorească cu luptători din cadrul ISIL.

Părinţii fetei de 16 ani, de origine cecenă, au dat numărul de telefon al acesteia Ministerului de Interne, după ce a dispărut în decembrie. Anchetatorii au descoperit conversaţii într-o aplicaţie rusească, în care cele două adolescente plănuiau să plece în Siria pentru a se căsători cu luptători din Statul Islamic.

Tânără de 16 ani avea contacte cu jihadiști din Siria de mai mult timp şi ea ar fi recrutat-o şi pe fata de 17 ani. Ele au declarat că erau, deja, promise spre căsătorie unor jihadiști.

Cazul adolescentelor nu este unul singular, autoritățile estimând că peste 170 de persoane, multe dintre ele originare din estul Europei, au călătorit în Orientul Mijlociu pornind din Austria, pentru a se alătura grupărilor islamiste.

Foto: theblaze.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.