Adrian Butunoi (PSD Arad): „Guvernul Orban lasă fără bani copiii cu dizabilităţi din judeţul Arad”

Adrian Butunoi (PSD Arad): „Guvernul Orban lasă fără bani copiii cu dizabilităţi din judeţul Arad”

Adrian Butunoi, consilier județean social-democrat arădean, susține că Guvernul Orban lasă fără bani copiii cu dizabilităţi din judeţul Arad.

El spune că este ciudat cum s-a schimbat dintr-o dată optica liderilor PNL care urlau în permanenţă: „Să ne dea Guvernul” şi acum tac complice când „propriul executiv liberal chiuretează cu barda tot ce mişcă în ţara asta.”

„Ultima palmă a Guvernului Orban , dată românilor şi implicit arădenilor, este chiar tăierea banilor de la copiii cu handicap. Aradul este lovit masiv şi liberalilor nici că le pasă că practic calcă în picioare valorile fundamentale ale drepturilor omului sau eforturile constante depuse în trecut de social-democraţi de conştientizare a problematicii dizabilităţii. Iar asta în contextul în care ieri a fost Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi iar tema anuală a fost chiar «Promovarea participării persoanelor cu dizabilităţi şi integrarea acestora». În cheia austerităţii generale pe care o aduc liberalii în societatea românească, Judeţul Arad nu a scăpat de tăierile decise de actualul guvern. Au făcut-o în cel mai laş mod cu putinţă, prin ordonanţă de urgenţă”, declară Butunoi.

„La capitolul «Drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special», judeţul Arad a pierdut suma de 50.000 de lei şi la capitolul «Drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă», judeţului nostru i-au fost tăiaţi 117.000 de lei. Inutil de precizat că sunt afectate o serie de instituţii din Arad aflate în subordinea Consiliului Judeţean cum sunt Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad sau Liceul Special «Sfânta Maria» Arad. Acum fruntaşii PNL Arad nu mai strigă: «A furat Guvernul banii arădenilor». Pentru că, de această dată Guvernul Orban chiar a făcut-o, fără remuşcări sau vreun dram de umanitate”, afirmă Adrian Butunoi, consilier judeţean al PSD.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.