Adrian Butunoi (PSD): „Sunt necesare o serie de precizări, menite să releve adevărul cu privire la situaţia DGASPC”  

Adrian Butunoi (PSD): „Sunt necesare o serie de precizări, menite să releve adevărul cu privire la situaţia DGASPC”   

Consilierul judeţean PSD Adrian Butunoi consideră că sunt necesare o serie de precizări, menite să releve adevărul cu privire la situaţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

„Din capul locului, cetăţenii trebuie să ştie că DGASPC se află în subordinea Consiliului Judeţean Arad iar prin lege CJA este obligat să asigure 90 % din cheltuielile instituţiei. Aceasta, pentru a pune capăt speculaţiilor PNL, cum că funcţionarea direcţiei ar fi responsabilitatea Guvernului. Orice paralele, victimizări sau insinuări sunt nu mai neavenite dar şi incorecte din punct de vedere administrativ sau legal. PSD Arad a solicitat în mod expres atribuirea de către CJA a unei sume de bani menită să asigure buna funcţionare a DGASPC Arad şi în mod evident salarizarea corespunzătoare şi la timp a angajaţilor. Asta pe fondul în care criticam faptul că Marinel Cionca şi întreaga conducere liberală a instituţiei nu au fost capabili, până la finele lunii mai, să cheltuie nici măcar jumătate din excedentul bugetar al CJA, pentru a putea emite ulterior pretenţii de finanţare. După cum ştim, banii instituţiei merg, din păcate, pe studii de fezabilitate inutile şi festivisme, când drumurile judeţului sunt într-o stare dezastruoasă”, afirmă Adrian Butunoi.

„Mai mult decât atât, o încurajăm pe doamna Erika Stark, directorul DGASPC, să facă presiuni, alături de consilierii judeţeni social-democraţi pentru ca direcţia să primească din partea conducerii Consiliului Judeţean o susţinere financiară îndestulătoare pentru acoperirea, fără probleme, a tuturor cheltuielilor”, spune consilierul judeţean al PSD, Adrian Butunoi.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.