Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a conferit vineri, într-un cadru festiv, titlul de Doctor Honoris Causa, profesorului Adrian Năstase, prim ministru al României în perioada 2001-2004, ministru de externe în perioada 1990-1992.
Evenimentul s-a bucurat de o largă participare din partea comunității academice, a parlamentarilor arădeni precum și ai Prefecturii Arad.
Prezent la eveniment, în calitate de președinte al Comisiei de Laudatio, ministrul Educației Naționale, prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu a vorbit despre profesorul Adrian Năstase, despre premierul și omul politic Adrian Nastase: „Sunt convinsă că istoricii vor face o radiografie corectă a perioadei respective şi îl vor aşeza pe Adrian Năstase acolo unde îi este locul, între cei care au contribuit esenţial la o Românie europeană”, a declarat ministrul Educaţiei.
Cuvinte de apreciere au venit și din partea celorlalți membri ai comisiei, Academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, Excelența Sa, prof.univ.dr. Ioan M. Anghel, prof.univ.dr Radu Ioan, președintele Senatului UAV, prezenți la ceremonia derulată în sala festivă a universității.
„Sunt deosebit de onorat să fac parte din comunitatea academică a Universității Aurel Vlaicu din Arad. M-a bucurat vizita aici, la Arad, în această universitate unde am fost primit ca și profesor onorific din anul 2001. Mulțumesc, încă o dată, universității pentru titlul de Doctor Honoris Causa conferit astăzi”, a punctat Adrian Năstase.
„Astăzi comunitatea academică a avut onoarea și bucuria de a conferi cea mai înaltă distincție academică unei personalități de marcă a lumii politice și academice din România, profesorului Adrian Năstase. Domnul Adrian Năstase este un om de stat remarcabil care a luptat pentru integrarea României în structurile euro-atlantice, pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor români”, a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.
După ceremonie, prof.univ.dr. Adrian Năstase și invitații au vizitat clădirea M a universității arădene unde au avut întâlniri cu cercetătorii din cadrul Institutului de Cercetare, Dezvoltare, Inovare în Științe Tehnice și Naturale.
Lasă un comentariu