Adrian Todor: Consilierii PSD Arad nu participă la jaful pe bani publici orchestrat de Falcă şi PNL

Adrian Todor: Consilierii PSD Arad nu participă la jaful pe bani publici orchestrat de Falcă şi PNL

Adrian Todor, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal Arad, afirmă că trei dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a CLM nu sunt altceva decât tentative ale primarului Gheorghe Falcă „de a legitima clientela politică a PNL în poziţii nemeritate, alături de noi demersuri conştiente şi tendenţioase de a repartiza excedentul bugetar în mod contrar intereselor arădenilor”.

„Halucinant ceea ce ni se prezintă şi mai ales sugerează că am putea autoriza prin votul nostru. Aş numi punctul 17 de pe ordinea de zi drept «lista ruşinii», o colecţie de personaje din ograda PDL care conform primarului ar trebui să stea la căldurică pentru fidelitatea de care au dat dovadă. Ce contează că nu se pricep? Sau, că sunt propuşi doar spre a face figuraţie în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar. În fond, arădenii nu au de unde se ştie dacă nu îi informăm şi nu le spunem săptămânal cu ce se ocupă Falcă”, a declarat consilierul local.

„De parcă nu ar fi fost suficient că a aruncat, cu ajutorul agregatului de vot PDL-PNL din consiliu, sume imense în mod nechibzuit, acum acelaşi individ a gândit o nouă rectificare bugetară, alături de o altă tranşă de repartizare a excedentului bugetar. Una care convine scopurilor sale politice şi personale şi grupului de sifonari portocalii ce stau ciorchine la uşa sa. Urlă toate televiziunile şi portalurile naţionale despre băncile de 8000 de euro şi despre raportul Curţii de Conturi, în schimb lui Falcă puţin îi pasă şi, dacă vede că până acum nu i s-a întâmplat nimic, este hotărât să stabilească şi alte recorduri de gen. Pentru a-i întreţine viziunea faraonică, primăria cheltuie în 2016 doar pe studii de fezabilitate peste 6,5 milioane de lei (adică aproximativ 1,5 milioane de euro). Nu mai există nici o limită şi, în mod cert, actualele propuneri de rectificare şi repartizare sunt din sectorul «1001 de nopţi»”, a spus Adrian Todor, exemplificând: „Un biet studiu de fezabilitate pentru o magazie de arhivă costă, în accepţiunea lui Falcă, 40.000 de lei! Nu e totul, ţineţi-vă bine, pomelnicul de repartizare a fondurilor prevede alocarea a 30.000 de lei pentru un alt studiu de fezabilitate demn de Nastratin Hogea, unul cu un nume pretenţios doar, doar îl scapă cineva din vedere: «Eficientizare consum agent termic pentru echilibrara hidraulică a instalaţiei de încălzire la Grădiniţa PP1». Şi iată, astfel, generează primarul culoare proaspete de lavaj a banilor adunaţi din taxele şi impozitele plătite de noi. Foarte important, să nu omitem faptul că nici acum nu a terminat cu studiile de fezabilitate extrem de scumpe pentru WC-uri, de parcă îşi doreşte cu tot preţul să intre în Cartea Recordurilor. Nu încape nicio îndoială că presa independentă va scrie încă multă vreme despre acest veritabil genocid al banului public”.

Acesta a afirmat că echipa de consilieri municipali ai PSD Arad va vota «împotrivă», explicând: „Nici nu avem cum altfel, orice cetăţean cinstit şi reponsabil, în cunoştinţă de cauză ar proceda identic în momentul în care se pregăteşte o nouă devalizare a excedentului bugetar”.

„Am mai spus-o şi săptămâna trecută, acest excedent bugetar trebuie folosit pentru a susţine reducerea taxelor şi impozitelor locale sau pentru construcţia unui nou Spital Muncipal modern în Arad. PSD Arad a depus un proiect de hotărâre menit de a aduce fiscalitatea locală la valoarea minimă permisă de lege. El se află în momentul de față la transparență publică și va intra pe ordinea de zi a CLM, spre dezbatere și vot, cel mai probabil la începutul lunii noiembrie”, a mai declarat consilierul local municipal PSD Adrian Todor.

  1. Felicitari grup PSD aratati cum se gestioneza banul public! Va sustinem.

    Raspunde
  2. domnul asta pare din clanul Cordunenilor

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.