Adrian Todor: „Guvernul României luptă pentru principiului egalității de șanse în educaţie şi reducerea abandonului şcolar”

Adrian Todor: „Guvernul României luptă pentru principiului egalității de șanse în educaţie şi reducerea abandonului şcolar”

Guvernul României priveşte educația drept un factor strategic de dezvoltare, spun cei de la PSD Arad.

Educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică. Implementarea principiului egalității de șanse în educație, îmbunătățirea performanțelore educaționale, abilităților și competențelor tuturor copiilor și tinerilor, prin accesul la un sistem de educație de calitate, relevant și incluziv sunt cheia  pentru creștere economică și prosperitate, afirmă deputatul PSD Adrian Todor, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor.

 „Am demonstrat şi demonstrăm prin toate măsurile adoptate în domeniul Educaţiei că repectăm prevederile Programului de Guvernare asumat, privind creşterea performanţei sistemului românesc de învăţământ. Mai mult decât atât, am întreprins paşi importanţi pe linia asigurării politicilor de echitate socială. Datele statistice sunt relevante, în condiţiile în care programul guvernamental Masă caldă în şcoli a scăzut abandonul şcolar de la 6,1% la 1,3%. Este şi una dintre principalele arme motivaţionale cu care luptăm şi în acest an împotriva abandonului şcolar. Aplicarea acestei iniţiative a crescut semnificativ participarea copiilor la cursuri şi constituie în mod cert un ajutor major pentru părinţi. Pe de altă parte, pentru a demonta valul de zvonistică inutilă şi toate inexactităţile vehiculate involuntar sau nu în presă, vreau să salut promptitudinea ministerului de resort care a reuşit în acest an să asigure la nivel local şi naţional, fără nicio sincopă distribuţia manualelor în unităţile de învăţământ. Sigur că nu totul este întotdeauna perfect, însă vă asigur că în ceea ce priveşte erorile din manualele şcolare editate în acest an, acestea vor fi corectate prin retipărirea cărţilor sau prin erate, iar cei care au greşit vor fi traşi la răspundere”spune deputatul PSD Adrian Todor, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor.

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.