Adrian Todor: „România e pe primul loc în Europa la creștere economică, spre disperarea alianței toxice PNL-USR“

Adrian Todor: „România e pe primul loc în Europa la creștere economică, spre disperarea alianței toxice PNL-USR“

Potrivit Eurostat, cu o creştere a PIB de 1,9% în trimestrul trei din 2018, comparativ cu precedentele trei luni, România a înregistrat cel mai semnificativ avans dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, susține deputatul social-democrat Adrian Todor.

Țara noastră este urmată de Letonia (1,8%) şi Polonia (1,7%), în timp ce Italia a raportat o creştere zero, iar singurele scăderi au fost în Lituania (minus 0,4%) şi Germania (minus 0,2%).

„Spre disperarea alianței toxice și anti-naționale PNL-USR, rezultatele prezentate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) confirmă faptul că economia românească se află în continuare pe drumul cel bun, fiind pe primul loc în Europa la acest capitol, ceea ce ne arată că programul de guvernare votat de români în decembrie 2016 este cel corect, cel care trebuie urmat punct cu punct, așa cum ne-am angajat în fața cetățenilor. Tot Eurostat constată, contrar previziunilor sumbre ale pseudo-specialiștilor de la PNL și USR, că avem o creștere economică anuală, pe primele nouă luni, de peste 4,1 la sută, ceea ce se încadrează în estimările Guvernului Dăncilă. Aplicarea consecventă a programului de guvernare consolidează și beneficiile obținute de români, în pofida isteriilor politice ale opoziției și propagandei anti-PSD. Salariul mediu brut lunar a depășit 1000 de dolari și se apropie de 1000 de euro. În septembrie a ajuns la 4482 de lei, cu 13,1% mai mare decât anul trecut. De la 1 decembrie se majorează din nou salariul minim la 2080 de lei, în timp ce angajații cu studii superioare sau cel puțin 15 ani vechime vor avea un salariu minim de 2350. O altă gogoașă a alianței toxice este inflația de peste 5 la sută, când în realitate vom avea sub 3,5%, un nivel specific unei economii de piață”, declară Adrian Todor.

„Spre disperarea acestei alianțe toxice, care și-ar dori să vadă România pe marginea prăpastiei, din dorința de a ajunge la putere, acest lucru nu se va întâmpla, iar Guvernul Dăncilă își va duce mandatul până la final. Cu rezultate bune economice, care vor fi resimțite din plin și în buzunarele românilor, conchide deputatul al PSD Arad, Adrian Todor.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.