Adrian Țolea, despre contractul pentru deszăpezire: „Achiziția s-a făcut înainte de a ajunge eu președinte”

Adrian Țolea, despre contractul pentru deszăpezire: „Achiziția s-a făcut înainte de a ajunge eu președinte”

Consilierul județean Adrian Țolea, președinte interimar al Consiliului Județean în perioada 2015 – 2016, a reacționat la comunicatul de presă al lui Nicolae Ioțcu, de ieri, referitor la contractul de deszăpezire al județului Arad.

Adrian Țolea susține că achiziția a fost inițiată în perioada în care președintele Consiliului Județean a fost Nicolae Ioțcu.

„Achiziția s-a făcut înainte de a ajunge eu președinte. Semnarea contractului a fost o normalitate, pentru că a fost un contract la care au lucrat funcționarii din Consiliul Județean, care au răspuns dorinței conducerii CJ de atunci, de a fi un contract cadru, pe mai mulți ani. Ce am reușit eu a fost să diminuez suma plătită companiei respective, prin controale foarte stricte, zilnice, pe teren, urmărirea materialelor antiderapante folosite și a modului de intervenție. În iarna anului 2015 – 2016 am plătit pentru deszăpezire suma de 2,1 milioane lei și am realizat astfel o foarte mare economie față de cele prevăzute în contract. Vă reamintesc că suma minimă negociată de cei care au condus înaintea mea Consiliul Județean a fost de aprox. 4 milioane de lei, iar cea maximă de aprox. 6,5 milioane de lei. Adică, fiindcă firma nu și-a făcut treaba cum ar fi trebuit, noi am plătit, în final, de două – trei ori mai puțin decât ar fi putut pretinde prin contract. Banii astfel economisiți i-am folosit la drumurile județene și alte lucrări de reparație, dacă îmi amintesc exact”, a declarat Adrian Țolea.

Acesta precizează că în urma controlului Curții de Conturi, pentru gestionarea defectuoasă a contractului de deszăpezire aferent perioadei 2013 – 2014, Consiliului Județean i-a fost imputată suma de aproximativ 1,5 milioane de lei. Consiliul Județean a acționat în instanță în vederea recuperării sumei respective, iar procesele sunt pe rol. În această perioadă, un alt control al Curții de Conturi, pe aceeași temă a serviciilor de deszăpezire, este în derulare la Consiliul Județean, fiind verificată întreaga activitate de deszăpezire din ultimii trei ani.

Răspunzând declarațiilor lui Nicolae Ioțcu, Consiliul Județean Arad precizează că nu s-a pus vreodată problema ca licitațiile realizate de compartimentul Achiziții să fie negociate de persoane din conducerea Consiliului Județean. Acest compartiment nu răspunde comenzilor președintelui, ci prevederilor legale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.