Adrian Ţolea: „PNL nu se poate detaşa de accizarea cu 7 eurocenţi a fiecărui litru de combustibil”

Adrian Ţolea: „PNL nu se poate detaşa de accizarea cu 7 eurocenţi a fiecărui litru de combustibil”

Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, atenţionează asupra faptului că accizarea cu 7 eurocenţi a fiecărui litru de combustibil înseamnă scumpirea fiecărui produs şi a fiecărui serviciu care sunt dependente de transport. „Acest val de creşteri de preţuri este rodul guvernării USL, nu doar a PSD. Crin Antonescu şi PNL nu se pot detaşa de această acciză, pe care au susţinut-o, care a fost cuprinsă în proiectul de buget pe 2014, întocmit în comun de PSD şi PNL. Crin Antonescu se disculpă acum, dar faptele rămân”, a declarat Adrian Ţolea.

Acesta taxează justificările lui Crin Antonescu, considerându-le ipocrite. „Liberalii, prin vocea liderului lor, ne spun că au condiţionat majorarea accizei la combustibil de scăderea CAS sau de faptul ca sumele suplimentare încasate să meargă spre finanţarea autostrăzilor. O spun acum, cât erau la guvernare au fost părtaşi necondiţionat la introducerea accizei. Iar plecarea de la guvernare s-a datorat faptului că PSD nu le-a dat funcţiile şi privilegiile pe care aceştia le-au cerut. Foamea de putere, nu soarta românilor a fost factorul determinant pentru plecarea de la guvernare”, consideră Ţolea.

De asemenea, Adrian Ţolea solicită guvernanţilor să afirme clar unde se vor duce aceste fonduri suplimentare. „Din câte ne declară chiar reprezentanţii Guvernului Ponta, banii, circa 2 miliarde de lei,  nu se regăsesc nici în construcţia de autostrăzi, nici la acoperirea deficitului de pensii sau salarii. Probabil vor urma acelaşi drum: buzunarele baronilor locali, ai clientelei de partid, urmând să fie direcţionaţi, mai apoi, spre campania electorală”, concluzionează Adrian Ţolea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.