Adrian Wiener: „Am propus ca PNL, având primarul, să partajeze cu partenerii de coaliție funcțiile de viceprimar”

Adrian Wiener: „Am propus ca PNL, având primarul, să partajeze cu partenerii de coaliție funcțiile de viceprimar”

Senatorul arădean USR Adrian Wiener a răbufnit într-un mesaj publicat pe Facebook după ce liberalii arădeni ar fi susținut că Alianța USR PLUS a negociat mai multe funcții decât cea de viceprimar.

Iată mesajul postat de Adrian Wiener pe pagina sa de socializare:

„Prin comunicatorii săi au intoxicat spațiul public cu ideea că USRPLUS Arad ar fi cerut funcții în cadrul consultărilor de până acum.

NIMENI de la USRPLUS nu a solicitat NICIO funcție în afară de cea de viceprimar. Dorim să ne implicăm activ și cu toată energia în guvernarea locală. Arădenii ne-au dat mandat pentru asta. Funcția de viceprimar este instrumentul prin care ne vom implica în administrarea Aradului și din zona executivă.

Am mai cerut de asemenea pași concreți spre profesionalizarea administrației publice. Funcțiile numite – reprezentanții municipalității prin Consiliile de Administrație sau AGA-uri – să nu mai fie sinecuri – recompense pentru loialitatea politică ci să fie ocupate prin call public sau selecție meritocratică INDIFERENT de apartenența politică. De altfel, la începutul întâlnirii de ieri, Gheorghe Falcă a sumarizat în prezența celorlalte partide exact această solicitare a noastră, aproximativ în acești termeni. Azi ,văd că Mihai Pașca, prezent la toate întâlnirile și alți comunicatori PNL ne acuză că am fi cerut pentru noi aceste funcții. Nimic mai fals.

Repet, NICIODATĂ, NIMENI de la USRPLUS nu a spus asta, la niciuna dintre întâlniri. La niciuna dintre întâlniri nu s-a pus problema niciunei tranzacții. Ci a depolitizării și profesionalizării aparatului administrativ al primăriei.

De altfel, negocierile au fost suspendate brusc pe cu totul alt palier – cel al distribuției viceprimarilor.

Executivul Primăriei Arad e format din Primar și cei doi Viceprimari. Primarul are practic tot aparatul administrativ al primăriei – peste 90 de departamente, servicii, birouri; delegă unele dintre atribuții și responsabilități celor doi viceprimari. Gândind rezonabil, putem considera că primarul, ales prin vot direct de arădeni, reprezintă cam 50% din componenta executivă a Primăriei. Iar ceilalți doi viceprimari câte 25%. Noi am propus ca PNL, având primarul, să partajeze cu partenerii de coaliție funcțiile de viceprimar.

PNL nu acceptă sub nicio formă să nu aibă și un viceprimar – adică 75% din executivul municipalității; sigur că această formulă nu are nicio legătură cu votul acordat de arădeni.

Așadar, suspendarea bruscă a negocierilor de către PNL nu are legătură cu vreo funcție solicitată de USRPLUS ci cu FUNCȚIA de viceprimar solicitată, nerezonabil credem noi, de către PNL Arad.

Sper totuși ca negocierile să fie reluate și să ajungem la o înțelegere rezonabilă, în acord cu mandatul conferit de arădeni”

  1. ovreiule ai spus ca nu vrei functii de la pnl. de unde naiba ai mai aparut si tu?

    Raspunde
    • Un aradean get-beget 7 octombrie, 2020, 9:17 am

      A aparut din dorinta aradenilor de a nu avea comuna ci municipiu!A aparut sa faca LUMINA IN PRIMARIE!A aparut sa dea afara incompetenta si sa oblige la respectarea contractelor si eliminarea firmelor de casa!
      PNL nu mai e „in voga:in Arad!Scarba aradenilor pentru ei a determinat un numar extrem de mic de persoane la vot!

      Raspunde
  2. anonim, ai ceva cu evreii? daca da spuneti numele adevarat jigodie portocalie. Sper ca esti singular si ca prostia ta nu este molipsitoare, turbatule. Bine face USRul, ne-am saturat de batjocora portocalie a teleolteanului, care minte ca este din Brad. Ce daca era crescut pe strazile din Paris era francez,? dar asta nu vezi turbatule

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.