Ce a dispus instanţa în cazul poliţiştilor care cultivau droguri

Ce a dispus instanţa în cazul poliţiştilor care cultivau droguri

Tribunalul Arad a dispus astăzi prelungirea măsurii arestării preventive luată față de doi dintre inculpaţii judecaţi în cazul poliţiştilor care cultivau droguri. Iar în cazul celui de-al treilea inculpat a fost dispusă prelungirea măsurii arestului la domiciliu.

Potrivit reprezentanţilor Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Arad, astăzi a fost admisă propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, şi, în consecinţă, „în baza art. 236 alin.1 Cod procedură penală, art. 202 alin. 4 lit.e Cod procedură penală, raportat la art.223 alin.1 lit.a și alin.2 Cod procedură penală, a dispus prelungirea măsurii arestării preventive luată față de doi dintre inculpaţi, pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 31 octombrie 2017 până la data de 29 noiembrie 2017, inclusiv şi în baza art.221, art.222 alin.2,3 și 7 Cod procedură penală, raportat la art.202 alin.(4) lit.d) Cod procedură penală, a dispus prelungirea măsurii arestului la domiciliu luată față de cel de-al treilea inculpat pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 31 octombrie 2017 până la data de 29 noiembrie 2017, inclusiv. În baza art. 242 alin. 5 Cod procedură penală instanţa a respins cererile formulate de inculpaţi privind înlocuirea măsurilor preventive dispuse faţă de aceştia”.

„Încheierea penală de mai sus nu este definitivă, împotriva acesteia se poate formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu doi dintre inculpaţi, respectiv, de la comunicare cu unul dintre inculpaţi”, mai precizează reprezentanţii Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Arad.

Vă reamintim că la începutul acestei luni procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Cosma Flavius Cosmin, Babota Boby Nicu (polițiști în cadrul Poliției Municipiului Arad) și Meruţa Sergiu Flavius, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă agravată.

La data de 1 octombrie, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpaților Cosma Flavius Cosmin și Meruța Sergiu Flavius pentru o perioadă de 30 de zile iar față de inculpatul Babota Boby Nicu, măsura arestului la domiciliu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.