AG Weinberger va susține un concert la Arad

AG Weinberger va susține un concert la Arad

Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” invită publicul său la un nou concert inedit: Cel mai important muzician de blues și jazz din România, AG Weinberger, va susține un concert solo joi, 11 mai, de la ora 19, la Teatrul de Marionete din Arad.

O împletire a muzicii blues, muzicii jazz, muzicii electronice, a unor imagini și gânduri – acestea sunt lucrurile care caracterizează seara individuală a lui AG Weinberger, care va fi în mare parte bazată pe improvizație, concertul intitulându-se El Gringo Jovial. Combinația dintre muzică, imagine și text va prezenta publicului modul în care AG Weinberger vede secolul XX: este vorba despre un set de idei muzicale, artistice, literare și politice, asezonate cu amintiri și evenimente sociale, gânduri și sentimente subiective despre întreg secolul XX.

Muzician, producător și ambasador internațional al blues-ului, AG Weinberger mixează în muzica sa poveștile și stările de spirit ale secolului trecut cu melodii ale prezentului. Pasiunea și credința care se regăsesc în melodiile sale speciale, rareori prezentate în țară, sunt unice în România. În 2015 a fost desemnat cel mai bun artist de blues și a primit și premiul pentru cel mai bun album de blues, pentru albumul său Mighty Business. A fost nominalizat de șapte ori la premiile Grammy, iar criticii îl consideră una dintre cele mai definitorii figuri ale comunității de blues din România. În 2011, Președinția României i-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler. Turneele sale din țară se bucură în mod regulat de săli pline, totodată a înregistrat mari succese și cu concertele susținute în cadrul unor festivaluri din Statele Unite ale Americii, Germania și Israel. Pe lângă faptul că promovează bluesul și jazzul în România, AG Weinberger este și compozitor al mai multor piese de teatru, fiind în prezent și vicepreședinte al Institutului Cultural Român din București.

„Sunt un chitarist care m-am născut evreu, am crescut în maghiară, am trăit în românește și lucrez, iubesc și sper în engleză. Sunt purtătorul moștenirii multor culturi, iar acest lucru are un efect și asupra muzicii mele”, a declarat AG Weinberger, pentru cotidianul maghiar Krónika.

Concertul El Gringo Jovial este organizat de Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház”. Prețul biletelor, care nu fac parte din abonamentele teatrului, este de 25 de lei (preț întreg), 15 lei (preț redus pentru pensionari și studenți) și 7 lei (preț redus pentru elevi) lei. Acestea pot fi achiziționate de la casieriile Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, precum și online, pe www.eventim.ro. Programul de funcționare al casei de bilete este următorul: Marți, miercuri și vineri de la 10 la 16, joi de la 10 la 14 și de la 17 la 19, sâmbătă și duminică de la 10 la 12 și de la 17 la 19, luni fiind închis. Rezervări și informații: Prin telefon, la numărul 0744-475147.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.