Ai permis de conducere? RIȘTI AMENDĂ dacă îți lipsește acest document din mașină!

Ai permis de conducere? RIȘTI AMENDĂ dacă îți lipsește acest document din mașină!

Șoferii din România vor fi obligați să aibă asupra lor un document, dacă vor ca atunci când sunt opriți în trafic de către un reprezentant al Poliției Rutiere să nu fie amendați.

Mai nou, șoferii sunt obligați să printeze o fișă, în format A4, numită ”cartea de salvare a autoturismului”. În acest document se regăsesc informații utile despre airbag-uri, rezervor sau acumulatori. Aceste informații sunt extrem de importante și pot fi folosite în cazul unui accident în urma căruia pompierii ar putea fi nevoiți să taie caroseria mașinii.

Producătorii care până acum nu au oferit cărţi de salvare vor începe să facă acest lucru. Momentan, cele mai multe cărţi de salvare pot fi găsite la producătorii germani de autovehicule, pe website-urile importatorilor şi sunt disponibile numai în limba germană. Ar trebui să căutaţi după cuvintele cheie: „Rettungskarten” (Cărţi de salvare), „Rettungsdatenblätter” (informaţii privind cărţile de salvare) sau „Einsatzblätter” (cărţi de salvare ce cuprind informaţii privind reacţia în cazul producerii unui incident).

Producători precum Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Mercedes, Maybach, Smart, Opel şi Saab furnizează cărţi de salvare în mai multe limbi europene. Cu ajutorul simbolurilor, fiecare carte de salvare este uşor de citit. Toţi producătorii folosesc aceleaşi simboluri şi culori în cărţile de salvare.

De aceea documentul trebuie printat obligatoriu în format color.

Acest document este esențial, mai ales în cazul unui accident de mașină. Divizia de descarcerare sosită la locul accidentului trebuie mai întâi să „înțeleagă” modul de organizare a acestor elemente și apoi să acționeze astfel încât să nu pună în pericol viața pasagerilor încarcerați. Documentul se poate descărca de pe internet: http://csb.acr.ro/descarca-cartea-de-salvare/.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.