AI RUDE ÎN STRĂINĂTATE? Cât te costă SĂ COMUNICI în roaming de la 30 aprilie 2016!

AI RUDE ÎN STRĂINĂTATE? Cât te costă SĂ COMUNICI în roaming de la 30 aprilie 2016!

Dacă ai rude plecate în străinătate într-o țară UE și ții legătura telefonic cu ele, trebuie să știi că de la 30 aprilie 2016 se modifică tarifele de roaming.

Astfel, românii care au ales planurile tarifare de bază pentru serviciile de roaming (Eurotarifele) vor comunica în ţările UE la aceleaşi costuri ca în România, la care operatorii pot adăuga o taxă suplimentară de maximum 5 eurocenţi/minut pentru apelurile efectuate către statele membre UE, cel mult 1,14 eurocenţi/minut pentru apelurile primite, maximum 2 eurocenţi pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) către ţările UE, potrivit unui anunț făcut de ANCOM.

Dacă un furnizor alege să aplice o suprataxă, fie pentru toate serviciile în roaming (apeluri efectuate, primite, SMS trimise, date), fie doar pentru anumite servicii, suma dintre tariful naţional în afara reţelei şi suprataxa aplicată nu trebuie să depăşească următoarele tarife maxime reglementate: 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru apelurile efectuate, 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), respectiv 0,20 euro/MB (fără TVA) pentru traficul de date.

Utilizatorii de cartele preplătite trebuie să încarce un credit suplimentar din care să se deducă valoarea suprataxei pentru utilizarea serviciilor în roaming, pentru a putea beneficia de aceste servicii.

Operatorii pot, de asemenea, să pună la dispoziţia clienţilor tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanţă.

Pentru călătoriile în afara Uniunii Europene, ANCOM le recomandă utilizatorilor să verifice tarifele stabilite de fiecare operator pentru ţările în care comunică, tarifele putând fi în acest caz cu mult mai mari.

Tarifele de roaming în interiorul Uniunii Europene vor fi eliminate complet începând de la 15 iunie 2017.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.