Ajutor de stat de 300 de milioane de euro pentru companii

Ajutor de stat de 300 de milioane de euro pentru companii

La 1 noiembrie se deschide apelul de depunere a cererilor privind acordurile de finanțare pentru investițiile din industria prelucrătoare.

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, anunță că la 1 noiembrie 2022 se deschide apelul de depunere a cererilor privind acordurile de finanțare pentru investițiile din industria prelucrătoare. Suma alocată pentru anul în curs şi anul viitor se ridică la 300 de milioane de euro. 

„Ajutorul de stat în valoare de 300 milioane euro pentru anul 2022 şi anul 2023, gestionat de Ministerul Economiei are drept scop sprijinirea companiilor pentru dezvoltarea de noi linii de producţie, retehnologizare şi achiziţionarea de echipamente performante. Cererile pentru acordul de finanțare a investițiilor se pot depune în perioada 1 noiembrie – 16 decembrie 2022. Ajutoarele vor fi acordate pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice, fiind considerate costuri eligibile investițiile în active corporale și necorporale, costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiţii iniţiale, calculate pe o perioadă de doi ani sau o combinaţie între cele două”, declară Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Documentele necesare, precum și alte informații utile sunt accesibile pe site-ul Ministerului Economiei: https://bit.ly/3Sfa8n3.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.