Al treilea COPIL INTERNAT la „Marie Curie” A MURIT. La două săptămâni după ce s-a depistat PRIMUL CAZ, autorităţile bâjbâie în continuare aşa că CER AJUTOR medicilor din străinătate

Al treilea COPIL INTERNAT la „Marie Curie” A MURIT. La două săptămâni după ce s-a depistat PRIMUL CAZ, autorităţile bâjbâie în continuare aşa că CER AJUTOR medicilor din străinătate

Încă un bebeluş dintre cei internaţi cu sindromul hemolitic-uremic la Spitalul „Marie Curie” a murit, marţi după-amiază, din cauza complicaţiilor bolii.

Potrivit unor surse medicale, este vorba despre o fetiţă de un an şi patru luni, care era intubată şi care se afla internată la terapie intensivă.

La două săptămâni de la înregistrarea primului caz, autorităţile se feresc să spună că este vorba despre un focar. Zilele trecute au fost trimise echipe de control în casele familiilor de unde provin copiii bolnavi. Primele rezultate de laborator au arătat că apa folosită în gospodăriile de unde provin copiii este potabilă, iar laptele praf consumat era în conformitate.

Autorităţile continuă să bată, însă, pasul pe loc. Par să fie depăşite de situaţie şi au cerut ajutorul specialiştilor din străinătate, care urmează să se deplaseze zilele următoare la Bucureşti.

În Spitalul „Marie Curie” din Capitală, mai sunt internaţi nouă copii diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic, şase dintre aceştia se află internaţi la Nefrologie şi trei la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu s-a deplasat, miercuri, la spitalul Marie Curie, după ce, marţi, a declarat că medicii au făcut „ce au considerat că este oportun la acel moment” în cazul bebeluşilor, aceasta fiind prezumţia de la care porneşte şi că eventuale sancţiuni se vor aplica doar când se va constata că s-au făcut „greşeli”.

Ceea ce este important acum este ca aceşti copii să fie atent monitorizaţi pentru a nu rămâne cu sechele.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a luat legatura cu Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile încă din 10 februarie 2016 şi au fost efectuate demersuri pentru sosirea unei echipe de specialişti ai Centrului, în vederea acordării de sprijin în efectuarea investigaţiilor pentru depistarea cauzelor de îmbolnăvire.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.