Albanez cu document FALS prins la frontieră

Albanez cu document FALS prins la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean albanez, care încerca să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de o carte de identitate românească falsă.

La data de 23.06.2015, orele 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autoturism marca Mercedes, condus de un cetăţean român, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. La controlul de frontieră, poliţiştii au sesizat că documentul persoanei în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care au demarat cercetările.

Astfel, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţeanul albanez Kapllan N., în vârstă de 39 de ani, care are emisă pe numele său o interdicţie de a intra in Spaţiul Schengen, de la începutul anului trecut. Bărbatul a declarat că a procurat documentul din Albania, contra sumei de 1500 de euro şi că a recurs la aceasta metodă deoarece intenţiona să ajungă în Germania, la soţia lui.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.