ALDE Arad consideră o prioritate asumarea de către Consiliul Județean Arad a Festivalului Internațional de Teatru pentru tineri francofoni AMIFRAN

ALDE Arad consideră  o prioritate asumarea de către Consiliul Județean Arad a Festivalului Internațional de Teatru pentru tineri francofoni AMIFRAN

ALDE Arad, prin consilierul județean Daniel Trifon, Președinte al Organizației Municipale, a depus la data de 13.10.2017 un proiect de hotărâre privind finanțarea Festivalului Internațional de Teatru pentru tineri francofoni AMIFRAN – un eveniment de anvergură în circuitul cultural arădean și nu numai.

Propunerea vizează finanțarea integrală, distinctă și multianuală a Festivalului din bugetul Consiliului Județean prin Centrul Cultural Județean și vine pe fondul reducerii drastice a bugetului alocat Festivalului, fapt care a pune sub semnul întrebării păstrarea standardului de calitate certificat în timp sau chiar existența lui viitoare.

„Este o inițiativă ce ține mai mult de normalitate și de recunoașterea și aprecierea unui vector important în viața culturală arădeană decât un demers politic. Prin ceea ce face, echipa AMIFRAN plasează Aradul pe harta internațională a evenimentelor francofone majore, făcându-l cunoscut de la Quebec la Moscova. Prin specificul său, Festivalul este un factor deosebit de important pentru educația tinerei generații, cât și pentru viața culturală a județului, deopotrivă. Consider că ar fi o mare eroare marginalizarea unui eveniment încununat de succes și care însuflețește tinerii arădeni încă de la prima sa ediție, din 1993”, declară consilierul județean Daniel Trifon.

Pentru a da greutate demersului și a da ocazia arădenilor care prețuiesc AMIFRAN și vor să susțină acest proiect cultural emblematic pentru Arad, organizația municipală ALDE Arad va demara începând de marți, 17.10.2017, o campanie de strângere de semnături de susținere sub deviza „Susținem Amifran”. Cu această ocazie, sunt invitați să se alăture acestui proiect atât membrii și simpatizanții ALDE, cât și persoanele neafiliate politic care cred în necesitatea acestuia. Listele cu semnături de susținere vor fi disponibile la sediul partidului din data de 17.10.2017.

Loading...
  1. Fugi dreakului de aici mai constipatule care esti ! meritul pt. acest festival ii apartine lui Papa Didi , promoveaza si tu ceva si nu plagia , da nu smecheriile de 1 ban pe care le faceai la ROMSILVA ! Alea pentru care ai fost dat afara , prietenii stiu de ce !!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.