ALDE Arad va continua dialogul cu societatea civilă

ALDE Arad va continua dialogul cu societatea civilă

Filiala ALDE Arad a început o serie de întrevederi cu reprezentanții societății civile.

Prima dintre acestea a avut loc tocmai cu prilejul vizitei la Arad a copreședinților ALDE, domnii Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, însoțiți de fostul prim-ministru și ministru al Educației, Sorin Câmpeanu. Membrii Consiliului Local Civic – structură civică unitară formată din ONG-uri, asociații profesionale, sindicale și patronale, organizații ale minorităților naționale, persoane fizice și personalități publice – au înaintat atunci mai multe propuneri vizând responsabilizarea clasei politice, normalizarea relației ales-alegător, justiția, mediul de afaceri precum și fiscalitatea.

„Ne-am așezat la masa dialogului și am purtat discuții fructuoase pe marginea solicitărilor de mai sus. Una dintre ele o constituie alegerea primarilor în două tururi de scrutin, însă problematica abordată a fost mult mai amplă. De pildă, au fost dezbătute aspecte precum scrutinul de listă cu vot preferențial, posibilitatea revocării mandatului aleșilor locali, memorandumul privind justiția sau măsuri de întărire a disciplinei fiscale, menite să genereze un climat mai sigur în legăturile dintre întreprinzători respectiv Stat. S-a insistat și se va insista în continuare asupra nevoii de consolidare a rolului jucat de societatea civilă într-o democrație funcțională, un stat de drept și o economie de piață veritabilă. Au fost identificate problemele reale, de interes public, ale comunității și, de asemenea, au fost formulate soluții concrete, fezabile, care să ajute la bunul mers al lucrurilor’’ – menționează Florin Galiș, președintele organizației municipale a ALDE Arad, candidat la alegerile parlamentare pentru funcția de senator.

Dialogul dintre ALDE Arad și societatea civilă va fi aprofundat în viitorul apropiat, când se preconizează multiplicarea întâlnirilor de acest gen prin intermediul unor mese rotunde specifice, organizate cu reprezentanți ai unor categorii profesionale diverse.

  1. E chiar de vis!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde
  2. cand vad atitia traseisti politici la un loc mi se face greata!!!! ALDE E UN PARTID FORMAT DOAR DIN TRADATORI

    Raspunde
  3. Da si unde este aceasta masa ?pe la cafenele?

    Raspunde
  4. Cine credeti voi ca va baga in seama?

    Raspunde
  5. Mai Noell,nu stii ce vorbesti!A spus Calimente ca in fiecare dimineata Ungureanu ii da telefon si iiprezinta agenda de lucru si abia apoi se apuca de lucru ,Ungureanu,daca nu ii modifica ceva in program Calimente

    Raspunde
  6. baieti,sa fim seriosi,cum ati putea crede!

    Raspunde
  7. Dormiti linistiti,Galis si cu Calimente vor lucra pentru voi.

    Raspunde
  8. Tusea vermoreliana si junghiul seringar , adica , Calimacos si Papagalis , ALDE garantat 2 % .

    Raspunde
  9. mai fratilor astia de la ALDE ies din schema cu cei 2 papagali.chiar credeti ca nu stiu aradeni ca Galis a ajutat lafalimentarea singurei fabrici de seringi din tara? si calimente timp de 4 mandate nu a facut chiar nimic pentru aradeni!ba,scuze si-a scos mucii din nas!!

    Raspunde
  10. Eu Calimente,comand,scrieti voi ce vreti ,eu l-am pus pe acest netot de Galis,ca sa am pe cine ma razbuna dupa alegeri,ati inteles!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.