ALDE Arad apără și îmbrățișează valorile educației

ALDE Arad apără și îmbrățișează valorile educației

În cursul acestei săptămâni, conducerea ALDE Arad, reprezentată de către deputat Mihăiță Calimente, președinte interimar și Florin Galiș, președinte al organizației municipale, a avut o întâlnire cu Alianța Părinților, în fapt o asociație non-guvernamentală ce militează pentru protejarea și consolidarea drepturilor părinților de a-și educa și instrui copiii în conformitate cu propriile valori morale, filozofice și religioase. În contextul în care în societatea românească s-a iscat o dezbatere publică privind introducerea educației sexuale ca materie obligatorie în cadrul educației pentru sănătate, iar în țări precum Canada sau Croația așa-numita educație sexuală comprehensivă, ce se dorește a fi aplicată și în țara noastră, i-a scandalizat pe părinți, determinându-i să iasă în stradă, întâlnirea menționată s-a dovedit deosebit de utilă, având consecințe practice.

Standardele Organizației Mondiale a Sănătății prevăd ca educația sexuală să înceapă de la naștere, copiii fiind învățați, prea de timpuriu, despre o serie de practici fie neadecvate vârstei lor, fie deviante. Deprinderea cu practicile respective și informațiile primite pe aceste teme riscă să afecteze emoțional copiii. Tocmai de aceea, reprezentanții Alianței Părinților – filiala Arad, în speță Dan Tofan – sociolog și Sorin Săplăcan au ținut să salute inițiativa legislativă intitulată ’’Legea pentru inocența copilăriei’’, prin intermediul căreia, respectându-se drepturile omului, părinților sau tutorilor trebuie să li se solicite acordul prealabil pentru orice fel de educație sexuală în școală.

La rândul său, ALDE Arad apără și îmbrățișează valorile educației, aderând la inițiativa legislativă de mai sus, grație căreia copilăria poate și trebuie trăită frumos, ca o etapă firească în dezvoltarea personalității umane.

  1. Ce să-ți spun…au părinții ce învăța de la niște impostori, tu chiar nu realizezi că ești penibil ? Până mai ieri votai cum îți poruncea Gogu iar acum vii și faci pe interesantul într-unpartid in care n-ai vreun merit.

    Raspunde
    • Relaxeazate….trage adanc aer in piept si cool down. Dupa afirmatiile tale trebuie sa deduc ca esti absolut in paralel cu viata politica aradeana. Mai bine taci si ramai intelept….

      Raspunde
  2. ce valori? apar acesti traseisti politici care nu au facut nimic in viata lor si ne vand prosteala asta ieftina……

    Raspunde
  3. Ma frate ! da multi sunt in Alianta parintilor asta ,penibili astia 2 politruco-traseisti …Cacalimente si Papagalis – deci ALDE -2% !

    Raspunde
    • Raducu mai bine du-te repede inapoi la PDL istii tai si pupai unde le place lor ce mai mult. Nu ar trebui sa fi la raport ? Stai si pierzi timpul postand tampenii in loc sa fi util ….

      Raspunde
  4. Ma Radu!era mai bine cu prietenul tau Ciupe si fica lui prieteni cu Falca?Aia politruci.Crediai ca este un partid privat si bine inteles si cu-n Racovita sa avem controlul total.Ce bine merg firmele la astia.

    Raspunde
  5. Nea Mita Calimente ! chiar ma lasi sa ruginesc , ce naiba ….repune…ma in functiune !

    Raspunde
  6. Un lucru este clar.Cei ce detin firme care primesc lucrari de la stat direct sau indirect NU pot sa aibe o pozitie obiectiva in conducerea unui partid.Va rugam stati la distanta.

    Raspunde
  7. Stau si ma mir tare , cum dreak s a ia voturi ALDE Arad cu BULGARUL asta scandalagiu !!!

    Raspunde
  8. Vai,vai,baieti!! lasati-ma sa ii prezic eu viitorul lui Calimente-are dreptate vrea un scor de 2cifre,ce?0,ce vreti voi, nu este un scor cu 2 cifre?

    Raspunde
  9. Da Papagalisii astia 3(Falimente,Galis si DekanY) au vreo orientare?Au trecut pe la PNTCD,apoi au poposit pe la PNL si acum in ALDE,ce ne pot invata ei -DOAR TRASEISM POLITIC-SUNTETI DE TOATA JENA,daca chiar vreti ceva bun ptr.aradeni,plecati dracu din politica.

    Raspunde
  10. OOOOOOOOOOOOO,a aparut Desanca,uau,de fiecare data ai avut dreptate,dar vezi ca ii strici ploile lui Calimente,de data asta.

    Raspunde
  11. aI DREPTATE gIGEL,DAR STII CE ESTE CULMEA,CEI 2 ,Galis si Calimente,pe vremea cand le functiona bine VERMORELUL,SE CERTAU PTR.INCASARI SI OVREME NU AU MAI FOST PRIETENI,CRED CA VOR SA INVIE VERMORELUL,CA IARASI SUNT PRIETENI.

    Raspunde
    • Nicu, da bine le sti tu pe toate ? Adica vrei sa insinuezi ca ai informatii confidentiale ? Da asa este , chiar ne-ai dat pe spate…. Dar nu asta-i pozitia in care stai tu cand vine stapanul inelelor ???

      Raspunde
  12. Cine vorbeste de educatie,ce sa zic ,Calimente si Galis!

    Raspunde
  13. Se pare ca toti frustratii cacaciosi sau adunat sa faca mari comentarii. Nu vreau sa iau apararea nimanui dar domnul Calimente, Galis si Dekany sunt membri PNL de peste 10 ani. Dar dupa invazia PDL ista la PNL ce om normal la cap mai poate ramane la aceasi masa, cu acei borfasi care au distrus Aradul. Sau vi sa pare ca traiti intr-un oras european, curat dezvoltat si civilizat ???? Sunteti penibili……

    Raspunde
  14. O rectificare , au fost peste 10 ani membri PNL !!!

    Raspunde
  15. Dorele, o-i fi tu ceva profesor, doctor doctor cu magna cum laude si noi nu stim ? Te rog fa-ti introducerea ca sa avem motiv sa fim mandri ca mai avem un postac elevat printre noi muritorii de rand…..

    Raspunde
  16. „EU”-le,uite ce vreau sa iti spun,daca erau oameni de bine,plecau de cand au fost vanduti,dar sunt cam grei de cap,au inteles doar cand nu au fost pusi pe liste pe locuri eligibile,asa incat ?

    Raspunde
  17. Nu traim intr-un oras european, curat dezvoltat si civilizat,cum spune-a un coleg mai sus,dar care nu l-a vazut pe Galis si pe Calimente nefacand absolut nimic in perioada in care a stat alaturi de „acei borfasi care au distrus Aradul”-ca sa te citez .Eu personal cred ca esti unul dintre ei.

    Raspunde
  18. Acelas cuplu (Calimente-Galis)care se bate-au pe APA CHIOARA din VERMOREL,vrea acum sa faca educatie???????????????????????????????????????????????????????????

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.